in , ,

A libsik megint sírhatnak – Hivatalos: jöhet az 1 milliárd eurónyi uniós forrás Magyarországra

Mutatjuk a részleteket.

 

A Bloomberg csütörtökön úgy értesült, hogy az Európai Unió mintegy 1 milliárd eurót szabadíthat fel a Magyarországtól visszatartott forrásokból.

Mint korábban megírtuk: a nagyjából 1 milliárd eurós összeg úgy jön ki, hogy a magyar kormányzat augusztus végén benyújtott a REPowerEU hitelrészére egy 3,9 milliárd eurós hitelkérelmet, amihez 700 millió eurónyi vissza nem térítendő támogatás is jár.

Ha ezt az összesen 4,6 milliárd eurós összeget jóváhagyják, abból 20 százalékos előleg érkezhet – ez adja ki a közel 1 milliárd eurót.

A fentiek elbírálására 60+30 napja volt a Bizottságnak, tehát legkésőbb november végéig döntenie kellett, hogy elfogadja-e a módosított nemzeti helyreállítási tervet.

 

Brüsszeli tisztviselők is megerősítették a hírt
Mint a Portfolio csütörtöki cikkében rámutat: a lapot „brüsszeli tisztviselők arról tájékoztatták, hogy az Európai Bizottság technikai egyeztetésén csütörtökön, nem sokkal 11 óra előtt jóváhagyta a Magyarország által benyújtott módosítást a helyreállítási és ellenállóképességi eszköznél.”

FRISSÍTÉS!
Cikkünk megjelenését követően Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter közösségi oldalán megerősítette: érkezik a hazánknak járó források első része.

Mint a politikus fogalmazott:

A tárgyalások eredményre vezettek: érkezik az európai uniós források első része!”

(Mandi)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Akkor erről ennyit: Gyurcsány jelöltje Kamu Geri

Bognár Zsolt arról, hogy a Nemzeti Konzutláció kapcsán Cseh Katalin a magyarok helyett, az EU-t védte meg