in , ,

A libsik hazudnak éjjel, hazudnak nappal: Magyarország nem fogadott be 1300 menekültet, főleg nem titokban

Tisztázzuk újra

Hazudnak éjjel, hazudnak nappal: Magyarország nem fogadott be 1300 menekültet, főleg nem titokban

 

Újfent gyorsan kipukkadt az ellenzék és az ellenzéki sajtó szokásos kormányellenes mantralufija, ezúttal az állítólagos 1300 menekült magyarországi befogadásával futottak lyukra. A PestiSrácok.hu ugyanis megtudta, az 1300 befogadottnak semmi köze a 2015 óta kialakult migrációs krízishez és a kvótához, az érintettek ugyanis nem gazdasági bevándorlók, hanem háború elől menekülők és kiskorúak, akiknek védelmét az 1951-es genfi konvenció írja elő, ráadásul csak papírt kaptak, 90 százalékuk nincs is Magyarországon.

Az ellenzéki hírverésben ráadásul semmi újdonság nincs, hiszen a magyar kormány a kezdetektől azt mondja, hogy kvóta alapján, brüsszeli nyomásra senkit nem hajlandó befogadni, különösen olyanokat nem, akik gazdasági bevándorlók, kerítésdöntők, viszont az üldözött keresztényekkel szemben “irgalmas a szívünk”. Értesüléseink szerint olyan menekültekkel támadják a kormányt, akik valódi menekültek, és akik oltalmazotti státuszban részesültek, de többségük már nincs is Magyarországon. 

Újabb kormányellenes hullámra ült fel az elmúlt napokban a teljes ellenzék s vele együtt az összes ballib sajtóorgánum. Történt ugyanis, hogy a Külügyminisztérium helyettes államtitkára, Altusz Kristóf a Times of Malta című lapnak január 10-én arról beszélt, hogy tavaly 1300-an kaptak menekültstátuszt Magyarországon, a kormány ezt az érintettek biztonsága érdekében nem tette közzé. A PestiSrácok azonban kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy semmilyen titkos befogadás nem történt, hanem mindössze arról van szó, hogy a genfi konvenció előírja, hogy aki menekült státuszkérelmet nyújt be, azt el kell bírálni, s aki menekültnek minősül – például háborús övezetből jön vagy kiskorú – azt be kell fogadni.

Ez tehát egy folyamatos eljárás, amit minden ország lefolytat. Úgy tudjuk, az 1300 befogadott oltalmazotti státuszt kapott, s többségük azonnal tovább ment Nyugat-Európába. Informátorunk azt is mondta, hogy Magyarország továbbra is elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, eddig is így tett, az ellenzék pedig a szezont keveri a fazonnal. A magyar kormány ugyanis a nemzetközi egyezményeket tartja be, nem migránsokat fogad be és főleg nem kvóta alapon.

A PestiSrácok.hu a libsi hisztit összevetette a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal honlapján megtalálható nyilvános adatokkal és bebizonyosodott, hogy Magyarországon tavaly 1291 ember részesült nemzetközi védelemben, akiknek 90 százaléka nem létesített lakcímet hazánkban, azaz tovább álltak, a kapott okmányokkal elhagyták Magyarországot. Összefoglalva tehát nincs 1300 befogadott migráns, pláne nem Magyarországon.

A menekültek befogadása egyébként nem megy szembe a kormányzati kommunikációval, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök már 2015 májusában is arról beszélt Strasbourgban a PestiSrácok.hu kérdésére, hogy

Magyarországnak keresztény kormánya van, és igenis van irgalom a szívünkben. Azoknak, akiket meggyőződésük és származásuk miatt üldöznek, Magyarország mindig védelmet fog nyújtani.”

Ennek értelmében tehát a valódi menekülteket, például a kopt keresztényeket továbbra is befogadja Magyarország. Sőt, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere tavaly júniusban arról beszélt, hogy a magyar kormány azon dolgozik, hogy a közel-keleti keresztények elleni tömegmészárlásokat jogilag is nyilvánítsák népirtásnak.

A kopt keresztények ügyével már portálunk is többször foglalkozott: ebben a cikkünkben írtuk meg azt például, hogy 2016 év végén nemzetközi kampány indult azért, hogy felhívják a figyelmet a keresztényüldözés problémájára. Itt olvashat  a tavalyi keresztényüldözésről tartott budapesti konferenciáról, ahol Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes arról beszélt, hogy „az Európai Unióban a keresztényüldözés „lightos”, de nem veszélytelen formája, a keresztény civilizáció tudatos rombolása, feladása folyik.

Ugyanitt Szijjártó Péter külügyminiszter úgy fogalmazott: már Európában is annak elfogadtatása zajlik, hogy a keresztényellenesség az utolsó elfogadható formája a diszkriminációnak. Szintén ezen az eseményen Rétvári Bence parlamenti államtitkár pedig rámutatott: miközben Magyarországot 1200 bevándorló betelepítésének visszautasítása miatt bíróság elé állították, hazánk 800 család életének újrakezdését oldotta meg a Közel-Keleten csak tavaly.

Az üldözött keresztények megsegítéséért létrehozott helyettes államtitkárral készült interjúnkat – amelyben Azbej Tristan arról beszél, hogy mindenkinek jobb, ha a válságövezetben élők otthonukban maradhatnak – itt találja. Arról pedig itt írtunk, hogy tavaly év végén a közel-keleti ortodox kopt egyház hívei magyarországi központú püspökséget alapítottak a kelet-európai hívek gyámolítására.

Vezető kép: blikk.hu

(forrás: Szecskó Petra, pestisracok.hu)

NEM STADION! – Egy lépéssel közelebb Kassa: átadta az M30-as új szakaszát az EuroAszfalt

Megint nem stadion – Nyár végén érkeznek a magyar gyártású járművek a Volánbuszhoz