in

Megint nem stadion – Nyár végén érkeznek a magyar gyártású járművek a Volánbuszhoz

Folyamatosan készülnek a csuklós buszok az Ikarus Egyedi Autóbuszgyártó Kft.-nél, hogy a nyár végére leszállítsák a Volánbusz Zrt. által megrendelt járműveket – írta a Magyar Idők kedden.

Folyamatosan készülnek a csuklós buszok az Ikarus Egyedi Autóbuszgyártó Kft.-nél, hogy a nyár végére leszállítsák a Volánbusz Zrt. által megrendelt járműveket – írta a Magyar Idők kedden.

Vincze-Pap Sándor, a Magyar Buszgyártók Szövetségének (Mabusz) elnöke az eddigi késedelmet a jármű áttervezésével, a szükséges típusengedély megszerzésével és a munkaerőhiánnyal indokolta a lapnak. A Volánbusz Zrt. egy éve, 2017. január 16-án kötött adásvételi szerződést az Ikarus Egyedivel 180 darab Modulo M168D típusú csuklós autóbusz szállításáról 15,37 milliárd forintért. A szerződés hivatkozik a közbeszerzési értesítőben 2016. október 27-én megjelent pályázati kiírásra, amelyet azóta módosítottak egy biztonsági felszerelésekre vonatkozó rendeletváltozás miatt, és ekkor a szállítási határidő is módosult, idén áprilisra – emlékeztet a Magyar Idők.

Hozzáteszik: az Ikarus Egyedi nem volt könnyű helyzetben, korábban a főváros már szerződést kötött a céggel csuklós járművek leszállításáról, ám utóbb ezt a kontraktust megsemmisítették, a munkát abba kellett hagyni, a munkások egy része távozott a gyárból.

Vincze-Pap Sándor elmondta, hogy az ARC-Ikarus csuklós buszt át kellett tervezni, Euro VI-os DAF gyártmányú motort, ZF-váltót építettek bele, és a karosszéria hossza, össztömege kisebb lett. Az áttervezés miatt új típusbizonyítványra volt szükség, csak ennek megszerzése, valamint a beszállítói, alvállalkozói hálózat újraszervezése után indulhatott meg a sorozatgyártás.

MTI

 

(forrás:pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A libsik hazudnak éjjel, hazudnak nappal: Magyarország nem fogadott be 1300 menekültet, főleg nem titokban

Németh Szilárd a PS-nek: Szél Bernadett Soros embere, ezért ha eljön, kivonulunk a nemzetbiztonsági bizottság üléséről