in ,

A libernyák sajtó hallgat: 2010 óta 500 km autópálya, illetve gyorsforgalmú út épült! Videó

Szijjártó Péter: Folytatni kell a közúthálózat fejlesztését

Annak érdekében, hogy növekedjen Magyarország vonzereje, folytatni kell a közúthálózat fejlesztését – mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden, amikor átadta a 471. számú főút Debrecen–Hajdúsámson közötti, négysávosított szakaszát.

 

 

Szijjártó Péter elmondta: 2010 óta félezer kilométer autópálya, illetve gyorsforgalmi út készült el az országban, és hatezer kilométer főbb utat korszerűsítettek. Idén 214 útfelújítási projekt 642 kilométer útszakaszt érint, 2024-ig pedig ötezermilliárd forintot költenek közúti és vasúti fejlesztésekre – sorolta a tárcavezető.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Magyarország központi fekvése is indokolja a közlekedési infrastruktúra fejlesztését, és példaként említette: amikor a koronavírus-járvány miatt lezárták az ország határait, a feltorlódott forgalomból gyorsan kiderült milyen fontos közlekedési folyosó Magyarország Nyugat- és Kelet-Európa között.

Elismerően szólt arról, hogy a vírusjárvány idején is folytatódtak a közlekedési beruházások, és a Debrecen környéki fejlesztések is. Hozzátette: 25 debreceni vállalkozás jelezte beruházási szándékát 12 milliárd forint értékben, amivel 2900 munkahelyet mentenek meg. A kormány hatmilliárd forinttal támogatja ezeket a beruházásokat.

Szijjártó Péter azzal összefüggésben, hogy elkészült a Debrecen–Hajdúsámson közötti kétszer két sávos útszakasz azt mondta, a munka még nem fejeződött be, mert a 471. számú út debreceni belvárosi szakaszát is kétszer két sávossá kell tenni.

Jelezte: a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. elkészült a tervek módosításával, és a Debrecen 2030 programban elkészül a beruházás.
Debrecen az ország keleti részének egyértelmű központja, „hazánk második fővárosa”, logisztikai, közlekedési fejlesztése kiemelt kormányzati feladat is – emelte ki Szijjártó Péter megjegyezve, hogy 21 beruházás „keresi a helyét a fejlesztési ügynökségnél”, egy részük célpontja Debrecen.

Papp László (Fidesz–KDNP) Debrecen, és Antal Szabolcs (Fidesz–KDNP) Hajdúsámson polgármestere is mérföldkőnek nevezte a két település közötti négysávos útszakasz megépítését. Papp László azt mondta, a Debrecen 2030 fejlesztési program fontos törekvése, hogy a gazdaságfejlesztési folyamatok hatása az agglomerációban is érvényesüljön.

Tasó László (Fidesz), a térség országgyűlés képviselője emlékeztetett, hogy 1993-ban Magyarország tíz legrosszabb burkolatú útja között tartották számon a 471-es főutat, és 2012-ig kellett várni, amíg napirendre került a korszerűsítése. A képviselő szerint a felújított út hozzájárul a térség fejlődéséhez és lakosságmegtartó erejéhez.

 

Pántya József, a NIF Zrt. beruházási igazgatója jelezte: a 471-es út 4,6 kilométeres, Debrecen és Hajdúsámson közötti kétszer két sávos szakasza nettó 7,4 milliárd forintba került.

Több mint 143 ezer munkahelyet védtek meg a beruházó vállalkozások

A koronavírus-járvány időszakában 806 vállalkozás kötelezte el magát beruházások mellett, 377 milliárd forint értékben, amivel több mint 143 ezer munkahelyet védtek meg – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden Nyíradonyban, a Paulik Kft. telephelyén, ahol beruházástámogatási okiratot adott át.

A kormány mindehhez 169 milliárd forint támogatást biztosított

– tette hozzá Szijjártó Péter megjegyezve, hogy a 806 vállalatból 620 magyar vállalkozás.

A tárcavezető elmondta, hogy a nyíradonyi Paulik Kft. a versenyképesség-növelő programban a 227,6 millió forintos beruházásához 114 millió forint támogatást kapott, ezzel 110 dolgozó munkahelyét sikerült megvédeni, és a fejlesztés eredményeként a jövőben bővíthetik is a dolgozói létszámot.

 

 

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/3310386502354463/

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Sajtóklub: A Vágókat, Farkasházykat át kell lépni! Videó

Értelmiségiek százai Gyurcsány ellen