in ,

Értelmiségiek százai Gyurcsány ellen

Művészek, közéleti emberek tiltakoznak Gyurcsány kijelentése ellen

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének a Kossuth-díjas rendezőt, Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját nevezték ki. Ezután a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc arról írt a Facebook-on, hogy hatalomra kerülésük esetén Vidnyánszky Attilát és támogatóit, a magyar kulturális élet meghatározó személyiségeit földönfutóvá teszik, minden értelemben.

 

Mindez komoly felháborodást váltott ki – írja az Origo. Rákay Philip Gyurcsányék címmel írta meg gondolatait. Az írásnak nagy visszhangja lett, amit egy tiltakozó aláírásgyűjtés követett, amelyet már több mint 300 közéleti ember, művész írta alá.

A Tiltakozunk! című petícióban Rákay Philip arról írt, hogy a magyarországi politikai ellenzék vezéralakjának nyilatkozata „rendkívül veszélyes határ átlépését jelzi: egy ma aktív pártpolitikus ezáltal a XX. század legsötétebb időszakainak, Lenin, Hitler és Sztálin, illetve gyalázatos magyarországi követőik világának visszahozatalát tartja kívánatosnak. Mi, magyar művészek, alkotók, értelmiségiek, közéleti emberek tiltakozunk az ilyesfajta fenyegetés ellen, egyben kifejezzük szolidaritásunkat a megtámadott művészekkel” – olvasható a petícióban.

Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli rádióinterjújában kérdésre válaszolva reagált arra, hogy Gyurcsány Ferenc azzal fenyegette meg Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnökét, hogy „földönfutóvá teszi”, ha hatalomra kerül.

A miniszterelnök azt mondta, hogy a kijelentésen nincs miért meglepődni, hiszen „ezek kommunisták”, ezt csinálták, amikor hatalomra kerültek Magyarországon: elvették az emberektől, amijük volt.

„Miért gondoljuk, hogy megváltoztak?” – kérdezte Orbán Viktor, hozzátéve, a kérdés az, hogy mit felelnek. „Mi felütjük a Könyvet, ahova az van írva, hogy aki kardot ránt, az kard által vész el” – fogalmazott Orbán Viktor.

(magyarhirlap.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A libernyák sajtó hallgat: 2010 óta 500 km autópálya, illetve gyorsforgalmú út épült! Videó

Totális kudarc! Bukásra áll az MSZP ostoba balatoni kezdeményezése