in ,

A közelgő nemzetközi anyanyelv-nap alkalmából üzent a trágár baloldalnak egy magyar színész – Íme a részletek

A nemzetközi ,,apanyelv” napja

Az UNESCO 1999-től kezdődően minden év február 21.-ét a nemzetközi anyanyelv napjává nyilvánította.

Írásom címe mégsem elírás.
Tapasztalva nyelvünk közönségesedését, egyeseknél érzékelve a politikai hírhedtség megszerezhetőségének alpáriságban rejlő ugródeszkáját, az utcai, legfőképpen a fiatal generációkban elterjedt altesti mondatfűzések – amikre még Pankotai Lili és Nagy Blanka is irígyen csettintene – fokozhatatlanságát látva, bizony felmerül a kérdés, hogy az anyanyelv napja mellett a valóság visszatükrözésének szándékával, a mosdatlan szájú férfiemberek kocsmaszagú kötőszó arzenáljára tekintettel, akár a nemzetközi apanyelvnek is lehetne egy napja.
Ha másért nem, hát intő és elrettentő példaként.
Egy anya jó esetben óvja gyermekét a trágár beszédtől, annak elsajátítása vitathatatlanul, leginkább az apanyelv kategóriája.

Soha nem fogom megérteni, hogy mi a buli abban, ha egy tőmondatot úgy éreznek némelyek szofisztikáltnak és bővített mondatként eladhatónak, hogy a testi közösülésre való gyakori felhívásaikkal, valamint a nők ősi, bordélyházi munkájára utalásaikkal kibővítve tekintik csak mondanivalójukat választékosnak és trendinek.

Ahogyan a testünk külseje, úgy a szánk belseje is megérdemli az üde tisztaságot.
A nyelvileg mosdatlan szájú emberen nincs az a divatmárka, amely ellensúlyozná szellemi toprongyosságát, ellenben a választékos és árnyalt anyanyelv használóját megnemesítik szavai, akkor is, ha koldus szegény az illető és ruházata is ezt tükrözi.
Nincs pénzen vett jómodor, lehet viszont térítésmentes, azaz ingyenes az anyanyelv használatunk bárki által választható alternatívája.

A kontrollálatlan apák nyelve helyett törekedjünk édesanyánk óvó, féltő, szépre és jóra tanító anyanyelvének megőrzésére, az apák nyelvét pedig – hangsúlyozom, hogy csak az ,,egyes” apák vállalhatatlan közlés rendszerét – tekintsük önnön nevetségességük szegénységi bizonyítványának.

Bognár Zsolt /Parabolha/

 

 
 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

 

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

Ez már kezd egy kicsit sok lenni – ORFK: több mint 11 ezren érkeztek Ukrajnából pénteken

Balról támadják a libsi Magyar Pétert – Havas Henrik szerint képmutató, amit Magyar Péter csinál