in , ,

A kormány ezt is elintézte: télen már termelhet az első kút a békési gázmezőn

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. Az energiaválság hatásait egyebek mellett a hazai földgázkitermelés jelentős növelésével enyhítené a kormány. Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

 

Az energiaválság hatásait egyebek mellett a hazai földgázkitermelés jelentős növelésével enyhítené a kormány. A Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet kiemelt beruházássá nyilvánították. A gyorsított hatósági engedélyezés mellett így az első, már lefúrt kút 2023 januárjáig termelésbe állhat – olvasható a TIM közleményében.

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

 

 

 

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

A Corvinus projekt célja a földgázvagyon és a kondenzátum (könnyűolaj) megkutatása és termelésbe állítása a 3700-4500 méter mélységben elhelyezkedő földgázmezőn. A kezdeményezés teljes összhangban van az energetikai veszélyhelyzeti intézkedések részeként megfogalmazott kormányzati szándékkal a hazai földgázkitermelés növelésére.

Az engedélyezés felgyorsításával az elsőként lefúrt kút a jövő év elejére termelésbe állhat. Az MVM részvételével létrehozott vegyesvállalat ezután a tervek szerint sz

 

 

(portfolio.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Koncz Zsuzsa szerint fogja be a száját a kicsi Magyarország – Akkor nem kéne neki is???

Bayer Zsolt: a DK-sok valójában teljesen gátlástalan, rohadék, eltakarítandó gazemberek. Nincs kivétel. Mind az