in , ,

A kommunista Amerikai Népszavás Bartus bevédte Gyurcsányt – A komcsik összetartanak

Gyurcsánynak semmiképp nem szabad most lemondani

Gyurcsány az egyetlen, aki a pártjával ellene állhat, megmentheti a maradék pluralizmust, baloldaliságot, demokratikus ellenzékiséget.

 

„Az EP-választáson bekövetkezett vereség után először, megszólalt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A magát sajtónak nevező ellenzéki média a szokásos módon cinikusan és gúnyosan fogadta, ahogy az elmúlt 14 évben mindig, ha a demokratikus ellenzék bármit tett vagy mondott. Míg a fideszes Magyart nem érheti bírálat semmiért.

Pedig az korrekt dolog, ha egy párt elnöke az elszenvedett vereség után elmondja, hogy elemzik és értékelik a történteket, keresik az okokat, tisztázzák a felelősséget, és megígéri a nyilvánosságnak, hogy az önvizsgálat eredményéről és a döntéseikről beszámol. Mindenki arra harapott rá, természetesen, hogy elvileg felmerülhet a párt elnökének lemondása is.

(…)De a legfőbb oka annak, hogy Gyurcsánynak most semmiképpen nem szabad lemondani, az Magyar Péter, a reformfideszes messiás. Gyurcsány az egyetlen, aki a pártjával ellene állhat, megmentheti a maradék pluralizmust, baloldaliságot, demokratikus ellenzékiséget. Mert Magyar Péter nem demokrata, azt mondani sem kell, s nem szabad engedni neki.”

 

(Bartus László, Amerikai Népszava)

 

 


 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Nocsak! Újra függetlenednének a skótok

Bognár Zsolt (joggal) kigúnyolta a szaporakezű Gréczyt és Gyurcsányt – Fiktív kép-narráció Gyurcsány és hű táskahordózója, Gréczy Zsolt között