in , , ,

A kócos hallgat – Sargentini nem volt hajlandó válaszolni a magyar nagykövet kérdéseire

A bevándorláspárti képviselő először kitiltotta az Echo TV stábját az előadásáról, majd ugyanazon az eseményen ignorálta a hágai magyar nagykövet hozzászólásait is

Ahogyan arról mi is beszámoltunk Judith Sargentini zöldpárti EP-képviselő a magyar jogállamiságról tartott előadást a múlt héten. Az eseményre beregisztrált az Echo TV stábja is, de munkatársukat az esemény kezdete előtt kivezették a biztonsági őrök.

 

Sargentini előadásán részt vett a Magyarország érdekeit Hollandiában képviselő dr. Kocsis András diplomata is, aki más résztvevőkhöz hasonlóan hozzá szeretett volna szólni az előadáshoz, kérdéseket kívánt feltenni a zöldpárti képviselőnek. Judith Sargentini azonban nem reagált a nagykövet egyetlen kérdésére sem.

A hazánkat elítélő jelentés szerzője nyíltan közölte, hogy nem hajlandó szóba állni a magyar kormány képviselőivel, így dr. Kocsis András nagykövettel sem kíván párbeszédet folytatni.

Az esettel kapcsolatban az Origo megkereste a válaszok nélkül hagyott diplomatát, aki válaszlevélben reagált:

“Először is felháborítónak tartom, hogy a bevándorláspárti brüsszeli politikusok kampányarcaként Sargentini végigturnézza fél Európát, hogy Magyarországot és a magyar embereket támadja.

Előadásokat hirdet Magyarországról, az amszterdami előadása is tele volt hazugságokkal, persze ahogy hallottam, a magyar sajtót nem engedte be, egyedüli magyarként, a közönség soraiból hallgattam végig a hazugságokat.

A szokásos hazugságokat és csúsztatásokat ismételte Magyarországgal kapcsolatban, amelyeket a magyar ellenzéktől és a Soros-hálózattól is nap mint nap hallunk.”

Dr. Kocsis András megírta azt is, hogy hozzászólásában felhívta a képviselő figyelmét arra, hogy előadása sokszor eltér a valóságtól, illetve hogyha a Sargentini-jelentésről és jogállamiságról beszél, akkor meg kellene jegyeznie, hogy az EP bevándorláspárti többsége a saját szabályait megszegve fogadta el a jelentést.

Minderre Sargentini egy Védjük meg Magyarországot plakát kivetítésével “válaszolt”.

A nagykövet hozzátette, hogy szerinte a holland-magyar kapcsolatokat a zöldpárti képviselő magyarellenes akciója érdemben nem befolyásolja, Hollandiában ugyanis nagyon sokan nem értenek egyet Sargentini asszony tevékenységével.

(Zelenka Dóra, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá – Hat méter magas kerítést épít Izrael

Felháborítóan kevés, letöltendő börtönbüntetéseket osztottak ki a vörösiszapperben