in ,

A hallgatás ára??? Milliós jutalmat kapott Karácsonytól a Városháza-ügy kulcsszereplője

Barts Balázs alig két hónappal ezelőtt még írásbeli fegyelmit kapott a főpolgármestertől.

Alig két hónappal azután, hogy a Városháza-gate kapcsán írásbeli fegyelmit adott a főpolgármester Barts Balázsnak, a fővárosi vagyonkezelő vezetőjének, most év végi jutalomban részesítették, írja a Magyar Nemzet. Az összeg egyelőre nem ismert, a lap várja a főváros válaszait az ügyben. „Év végi jutalmat kapott Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője” – mondta a Városháza ügyet vizsgáló fővárosi bizottság legutóbbi ülésén Karácsony Gergely. A főpolgármester hozzátette: minden cégvezető kapott jutalmat. „Ha egy cégvezető nem alkalmas a jutalomra, akkor ki kell rúgni. Ha pedig bízunk benne, akkor pedig ösztökélni kell arra, hogy jól vagy még jobban végezze a munkáját” – fogalmazott.

 

Fegyelmi után jutalom?

A BFVK vezérigazgatója Berki Zsolthoz és Gansperger Gyulához fűződő viszonyáról is beszélt. Mindez annak fényében érdekes, hogy Barts Balázs alig két hónappal ezelőtt írásbeli fegyelmit kapott a főpolgármestertől. A Városháza akkori közleménye szerint a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) vezérigazgatója súlyosan hibázott abban, „hogy az ingatlanpiaci befektető képviselői számára egyáltalán ismertette a korábbi döntéselőkészítő tanulmányának a Városháza értékesítésének lehetséges hosszú távú, 2030 utáni időre szóló alternatíváit is bemutató részét”. Ezt a hibát az sem menti – írták a közleményben –, ha a vezérigazgató célja ezzel az volt, hogy a hasznosítási lehetőségekről minél több információt szerezzen a befektetői szándékkal érkezőktől. Karácsony tavaly december közepi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Barts Balázst csőbe húzták, amikor hangfelvételt készítettek róla, de a főváros vagyonkezelőjének vezérigazgatója hibázott, amikor a Városháza eladásáról is beszélt, ezért fegyelmit kapott.

A főpolgármester ugyanakkor kijelentette, Barts kiváló szakember,

akinek korábbi érdemei miatt, és mivel soha semmilyen korrupciós vád nem érte korábban, jár még egy esély. A vizsgálóbizottság legutóbbi ülésén pedig ezzel kapcsolatban azt mondta Karácsony: Barts nem okozott anyagi kárt a városnak, neki viszont politikai kárt igen, de ezen túl tud lépni, mert a vezérigazgató profi módon irányítja a céget. A vezérigazgató által tavaly novemberben, a főpolgármester számára készített igazoló jelentésben azt közölte: 2021. május 5-én találkozott potenciális ügyfelekkel, akik az orosz Rahimkulov család képviselőjének mondták magukat. A találkozón Gansperger Gyula és Berki Zsolt is részt vett. Utóbbiról a vagyonkezelő vezérigazgatója azt írta, több alkalommal is közvetített befektetői érdeklődést a vagyonkezelő felé.

A Magyar Nemzet kérdésekkel fordult a Főpolgármester Hivatalhoz, azt tudakolva, mennyi jutalmat kapott Barts Balázs, a vagyonkezelő vezetője, így fizetik-e ki a jutalékát, amiről az Anonymus által a sajtóhoz eljuttatott hangfelvételeken lehet hallani, és nem tartják-e ellentmondásosnak, hogy egy olyan ember kapjon jutalmat az év végén, aki fegyelmit kapott? Válaszokat egyelőre nem kaptak.

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Az élővilág szénalapú – Aki karbonsemlegességért küzd, az élőlények ellen küzd – Műanyagsemlegesség kell

Ideje a távozásnak – Karácsony Gergely már rég méltatlanná vált a főpolgármesteri cím betöltésére