in ,

A főpolgármester megint hülye – Az antigéntesztek nem alkalmasak tömeges, közösségi szűrésre

Kamu Geri tévedésben van

Karácsony Gergely téved: az antigén-gyorstesztek nem alkalmasak szűrésre. A Fővárosi Önkormányzat antigéntesztek beszerzését jelentette be, és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere kijelentette, hogy az antigén-gyorstesztek ugyanolyan megbízhatóak, mint a PCR-tesztek – írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ a PestiSrácoknak eljuttatott közleményében.

Ez azonban óriási tévedés és szakmailag teljesen megalapozatlan. Kiemelték: az antigéntesztek ugyanis nem váltják ki a PCR-vizsgálatokat, és nem használhatóak tömeges, közösségi szűrésre sem, mivel azok szervezetében, akik tünetmentesek vagy még csak enyhe tüneteket produkálnak, csak kis mennyiségben van jelen a vírus, így az ő esetükben a gyorsteszt nagy valószínűséggel fals negatív eredményt mutat majd. Tehát az adott személy megnyugszik, hogy nem kapta el a vírust, közben pedig megfertőzi a környezetét.

Az antigénteszt használata a középsúlyos és súlyos tüneteket mutató pácienseknél javasolt, mivel a megbetegedés mértéke összefügg azzal, hogy mennyi vírus van a légúti váladékban. Az antigénteszteknél nagyobb mennyiségű vírus és azon belül az antigén (vírusfehérje) jelenléte szükséges ahhoz, hogy ki lehessen mutatni a fertőzést. A két teszt nem hasonlítható össze egymással, ezért is készült külön eljárásrend az egészségügyi szolgáltatók részére – írják a közleményben.

(pestisracok.hu)

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Korózs Lala nem áll le a hazudozással – Megint álhíreket terjeszt! Döbbenet

A CNN már a függetlenség látszatáról is lemondott – Videó