in ,

A DK-s Vágó István antiszemita kijelentést tett! – Nem látjuk a tiltakozásokat.

hogy képzeli?

Botrányos nyilatkozat Gyurcsány elvbarátjától

A DK-s Vágó István saját bevallása szerint nehezen viseli a „kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát”, nem hatják meg a szertartásaik, és nem érez velük közösséget

A Jobbikkal inkább elnéző, a KDNP-s Hollik Istvánt támogató Köves Slomó hitközségi vezetőt hevesen támadja Radnóti Zoltán, a Mazsihisz rabbija. Nyilatkozatháború robbant ki egy választási szórólap miatt.

koves_slomo

Köves Slomó szerint a gyűlöletet kiváltó tudáshiány a legfőbb ellenség (Fotó: Varga Imre)

„Ateistaként nem érdekel a zsidók és az I.ten (kiírva vagy kipontozva, nagy- vagy kisbetűvel, nekem édesmindegy) viszonya, nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok” – írta a Facebookon, egy bejegyzéshez fűzött kommentjében a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, Vágó István. Ismeretes, a volt műsorvezető szintén a közösségi médiában fakadt ki, mert Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija szerepel a Fidesz–KDNP belvárosi egyéni képviselőjelöltje, Hollik István szórólapján, mondván, a kereszténydemokrata politikus személyében garanciát lát arra, hogy „hitéleti és kulturális kiteljesedésünk minden szükséges segítséget megkapjon”. Később az egyházi vezető úgy nyilatkozott, bármely demokratikus párt jelöltje megkaphatja a támogatását, aki az említett célokat fontosnak érzi. Egyébiránt elnézést kért, mondván, nem akart a kampányba beavatkozni.

hollik

A KDNP-s Hollik István szórólapján szerepel az EMIH vezető rabbija (Fotó: Hegedüs Róbert)

Megkeresésünkre Köves Slomó Vágó bejegyzése kapcsán úgy fogalmazott, sajnos ismét igazolódik, hogy a legnagyobb ellenségünk nem is a gyűlölet, hanem a gyűlöletet kiváltó mérhetetlen tudáshiány. „Vágó Istvánról semmiféle rosszindulatot nem feltételezek. A szüleim korosztályához tartozik, tudom, hogy a zsidó identitás kapcsán mennyi szorongással, tabusítással, félelemmel kellett megküzdeniük és kellett kompromisszumokat kötniük. Jöjjön el egyszer a közösségünkbe, ismerje meg azokat az embereket, akik az övéhez hasonló családtörténetek után úgy döntöttek, hogy a zsidó identitásnak egy olyan formáját szeretnék megélni, amely spirituális, lelki, közösségi tartalommal tölt fel. Az EMIH tagjai távolról sem mind kaftános pajeszosak, de a kaftános, pajeszos tagok is hozzá hasonló emberi dilemmákkal, kérdésekkel birkózó, gondolkodó emberek” – üzente a rabbi. Érdekes adalék, hogy mások mellett a Mazsihisz részéről Radnóti Zoltán rabbi is keményen támadta Köves Slomót, mégpedig a Simicska-féle Magyar Nemzetben, noha korábban a Jobbikhoz köthető Alfahírnek adott interjúban arról értekezett, hiába vannak vállalhatatlan elemek Vona Gáborék múltjában, attól még lehet felelős, sőt követhető kormányzati tényező belőlük.
(Kacsoh  Dániel, magyarhirlap.hu)

VÉGE? Karácsony Gergely is megy a levesbe? – Felkészül Kiszel Tünde

Közlemény – Vágó István megengedhetetlen nyilatkozatot tett – Távozzon a közéletből!