in ,

A csehek végre megébredtek! Húszezres tömeg tüntetett Prágában, hogy ne támogassák az ukránokat

A demonstrálók követelték az Oroszország által megtámadott Ukrajna katonai támogatásának leállítását, valamint Petr Fiala miniszterelnök kormányának lemondását.

Mintegy 20-25 ezren tüntettek szombaton délután Prágában a magas infláció és a nyugdíjtörvény módosítása ellen. A demonstrálók követelték az Oroszország által megtámadott Ukrajna katonai támogatásának leállítását, valamint Petr Fiala miniszterelnök kormányának lemondását.

A szegénység elleni több mint háromórás megmozdulást a parlamenten kívüli Právo Respekt Odbornost (Jog, Tisztelet, Szakértelem- PRO) nevű párt szervezte. A Vencel-téri tüntetők cseh zászlókat lengetve kormányellenes jelszavakat skandáltak. Jindrich Rajchl, a PRO elnöke bejelentette: amennyiben a kormány nem fogadja el követeléseiket április 16-án újabb tüntetés lesz a Vencel téren, majd blokád alá vonják a kormányépületeket.

 

A tüntetők azt is követelték, hogy a kormány

állítsa le az Oroszország által megtámadott Ukrajna masszív katonai támogatását, s az ukránok helyett a cseh lakosság gondjaival foglalkozzon.

A megmozdulás végén néhány száz tüntető a cseh Nemzeti Múzeum elé vonult, s követelte az épület homlokzatán lévő ukrán zászló eltávolítását. Miután követeléseikre senki sem reagált, többen megpróbáltak behatolni az épületbe, amit a rendőrségi kommandósok megakadályoztak. Dulakodás alakult ki, minek következtében a rendőrség rendbontás címén 15 személyt őrizetbe vett.

Vít Rakusan belügyminiszter az oroszbarát személyek akciójának minősítette a tüntetést, s azt mondta, hogy a rendőrség beavatkozása törvényes és szükséges volt.

(mti)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Az EU leszerepelt – Ragyás Vera Jourova szerint nem összeférhetetlen, ha a brüsszeli bizottság elnökének férje uniós forrásokhoz jut

A magyar egészségügy rendben van! Óriási siker az Uzsokiban: új technológiával gyógyíthatókká váltak a daganatos betegek