in ,

A csehek se kérnek belőle! – Babis: „A kvóta működésképtelen és megosztja Európát”

Helyén az eszük a cseheknek

 

Andrej Babis cseh miniszterelnök interjújában beszélt a kvótákról, valamint az Európai Unió jelenlegi helyzetéről.

Az ANO elnöke a Politicónak adott interjújában beszélt arról, hogy ő Európa-párti, azonban ez nem jelenti azt, hogy nincsenek óriási gondok jelenleg az unióval.

Természetes, hogy Európa-párti vagyok. Csehországban vannak olyan pártok, melyek a blokkból való kilépést szorgalmazzák. Ők is bejutottak a parlamentbe 11 százalékkal, és ha nem értjük meg a jelenlegi politikai helyzetet, akkor legközelebb 30 százalékot szereznek”

– mondta Babis, utalva a cseh-japán származású Tomio Okamurára.

Fotó: AFP

Mint ismert, Magyarország és Lengyelország mellett Csehország ellen is eljárást folytat az Európai Bizottság, amiért azok nem akarnak részt venni a migránsok újraelosztásában. Babis szerint a migrációs kérdés megoldását a határvédelemben kell keresni, valamint a bevándorlók afrikai, közel-keleti anyaországainak megsegítésében.

Ezek a kvóták működésképtelenek és megosztják Európát. És ezzel Európa megítélése csorbul, hiszen állampolgáraink számára egy ilyen kezdeményezés nem fest jó képet az Európai Unióról.”

Bár legfőbb politikai szövetségeseként többek közt Emmanuel Macront nevezte meg, ugyanakkor leszögezte, hogy az unió nem tud működőképes maradni, ha Franciaország, Németország és az Európai Bizottság figyelmen kívül hagyja a kvótaellenes álláspontokat az unión belül.

Nem nyugodhatunk bele szó nélkül abba, hogy két nagy állam és a bizottság diktál mindent.”

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Stadion helyett – A győri fejlesztések több mint 130 milliárd forintot érnek

Egy fotelt és egy sört kérünk – Belső ellentétek feszítik szét az ellenzéket