in , , ,

A bolgár nő tovább áskálódik a magyarok ellen – Idehaza nem sikerült, így Brüsszelben próbálja legyőzni a Fideszt az ellenzék

A magyar baloldal európai képviselői megint hazájuk ellen szavaztak.

A magyar baloldal európai képviselői megint hazájuk ellen szavaztak. Ilyen ellenzéket az ellenségeinknek sem kívánunk! De a baloldalnak sem! Évek óta azért dolgoznak, hogy megvonják a magyar embereknek járó uniós forrásokat. Úgy vélekednek ugyanis, hogy minél rosszabb az országnak, annál rosszabb a kormánynak, így talán jobb lehet nekik. Régi módszer ez, ami ez idáig sosem vált be, de az is igaz, hogy ilyen messzire sem mentek még el. Ha idehaza, a CIA-tól karnyújtásnyira munkálkodó szervezetektől származó dollármilliókból sem sikerült megbuktatni az Orbán-kormányt, akkor megpróbálják ezt Brüsszelből. Demokratikus választások helyett a sóhivatalban.

AKIK HAZÁNK ELLEN SZAVAZTAK

Az Európai Parlament többsége szerint nem elégséges a 17 vállalás teljesítése hazánk részéről, így a nekünk járó források befagyasztására kell kényszeríteni a Bizottságot. Kell még 18., 19. és 20. vállalás is, és így tovább – de nem teljesen mindegy? A szavazás eredménye ugyanis nem más, mint az EP többségének politikai véleménye. Többségben vannak, ennyi.

 

A kondicionalitási eljárásban ugyan nem osztottak lapot az EP-nek, a végső döntést a Bizottság javaslatára a Tanács mondja majd ki, de a politikai állásfoglalás akkor is valós, mint nyomásgyakorlás számolni kell vele. Az uniós parlament a politikai csatározások és az ideológiai hadviselés fontos terepe lett az elmúlt években, így nincs is a történtekben semmi különös! Papírforma.

Ennél sokkal izgalmasabb az, hogy a magyar baloldal is a Magyarországnak járó uniós források befagyasztását támogatta. A jegyzőkönyvből az derül ki, hogy az egykori MSZP-s Ujhelyi István és a momentumos Donáth Anna nem voksolt (ítélje meg mindenki a saját ízlése szerint!), viszont az összes többi ügynök képviselő megszavazta, hogy ragaszkodnak a befagyasztáshoz. Lássuk a listát!

  • Ara-Kovács Attila (DK)
  • Cseh Katalin (Momentum)
  • Dobrev Klára (DK)
  • Gyöngyösi Márton (Jobbik)
  • Molnár Csaba (DK)
  • Rónai Sándor (DK)

Habár az Európai Parlamentben a képviselők ideológiai hovatartozás szerint tömörülnek frakciókba, a mandátumukat mégiscsak a magyar választóktól kapják. Azzal, hogy a baloldal azért küzd az EP-ben, hogy Magyarország ne jusson hozzá a pénzügyi forrásokhoz, végső soron azokat a szavazókat károsítják meg, akiknek a mandátumukat köszönhetik.

 

Sőt!

A magyar baloldal arra szavazott, hogy vegyék el a pénzt a pedagógusok béremelésétől, a magyar önkormányzatoktól, a magyar kis- és közepes vállalkozásoktól, a kórházaktól, a környezetvédelmi, illetve energetikai beruházásoktól.

Dobrev pedig így kommentálta a szavazás eredményét:

Győzelem a magyaroknak!

Győzelem…kinek pontosan? Talán, Dobrev Klárát is érdemes lenne figyelmeztetni arra, hogy az ő mandátuma is a magyar választópolgárok akaratából származik. Ez azért mégiscsak egy fontos kötelem, jelent némi morális elvárást.

SZINTET LÉPTEK (LEFELE) A BALOLDALON

A csütörtökön megtartott plenáris ülésen nem arról kellett szavazni Strasbourgban, hogy egyetértenek-e az Orbán-kormány politikájával, de még csak arról sem, hogy vajon sérül-e a jogállamiság, veszélyben van-e a demokrácia meg a sajtószabadság Magyarországon. A szavazás tárgya az volt, hogy elvegyék-e a magyaroktól, az egyébként jog szerint járó uniós pénzek egy részét. (Még akkor is, ha a parlament „csak” javaslatot tesz a politikailag motivált határozatával.)

A baloldal mindenesetre szintet lépett akkor, mikor nem „csak” a magyar jogállamiság helyzetéről nyilvánított lesújtó véleményt, hanem a pénzek befagyasztását támogatta.

De szintet lépett Cseh Katalin is, aki büszkén vállalta, hogy nem csupán megszavazta ezt a politikai állásfoglalást, hanem a szövegezésben is részt vett. Arról a képviselőasszonyról beszélünk, akinek a családjához köthető egy olyan céghálózat, amely – gyanús körülmények között – éppen az uniós források egyik nagy nyertese volt. Az előző ciklusban. Még mielőtt Cseh Katalin politikus lett volna és még mielőtt a források befagyasztása ellen szavazott volna…

 

 

Vajon akkor is így szavazna a képviselőasszony, ha még aktívak lennének a család cégjei?

IDEHAZA NEM MENT, ÍGY BRÜSSZELBEN PRÓBÁLKOZNAK

A negyedik kétharmados győzelem történelmi kudarc volt a másik oldalra nézve. Kiderült, hogy ami külön-külön, az együtt sem megy. Ezzel a politikai mondanivalóval (vagy ennek hiányával), ezzel a dekonstruktív magatartással és ezzel a gyűlölködéssel nem tudtak nyerni. Az O1G kevés volt! A baloldali politikai elit csoportosulás leszerepelt. Még a CIA-tól karnyújtásnyira működő szervezetek dollármilliói sem vezettek győzelemre.

Megújulás viszont nincs, mindenki félti az egzisztenciáját, védi saját pozícióját. Így előkerült a régi módszer. Úgy gondolkodnak, hogy ha idehaza nem ment, akkor Brüsszelben kell megbuktatni az Orbán-kormányt. Ha demokratikus választásokon nem sikerült, akkor politikai zsarolással kell próbálkozni. Ki kell éheztetni az országot, mert ha egyre rosszabb lesz a magyaroknak, akkor a kormánynak is annyi lehet, ebből pedig talán lehet profitálni.

 

 

Ez idáig még nem jött össze – de ez nem jelenti, hogy hasztalan lenne a próbálkozás.

BALOLDALON A HELYZET VÁLTOZATLAN

Az Európai Parlament (a baloldali frakciók által támogatott, a magyarországi viszonyokkal kapcsolatos határozatában) már 2014-ben is „súlyos aggodalmát” fejezte ki „a demokrácia gyakorlásával, a jogállamisággal, az emberi és szociális jogok gyakorlásával, a fékekkel és ellensúlyokkal, az egyenlőséggel és a diszkriminációmentességgel összefüggésben”. Egyúttal utasította „az Elnökök Értekezletét”, hogy e jelentés fényében „mérlegelje”, „szükség van-e intézkedések – köztük az eljárási szabályzat 74. cikke és az EUSZ 7. cikkének (1) bekezdése szerinti intézkedések – életbe léptetésére”.

Ismerősen cseng!

Az említett eljárás végkövetkezménye akkor az lett volna Magyarország számára (nem a magyar kormánynak!), hogy az uniós források befagyasztják, illetve a szavazati jogot megvonják.

Akkor nem sikerült. De akkor még nem volt kondicionalitási eljárás sem. Most van. Így tényleg van miért aggódnunk!

Az állásfoglalás egyértelműen és nyíltan a magyar állampolgárok érdekében született.

– írta akkor blogján Tabajdi Csaba, az MSZP-s EP-képviselő. Mintha csak Dobrev Klárát hallanánk ma!

Tényleg semmi új nincs a nap alatt. A baloldalon a helyzet változatlan.

Ilyen ellenzéket tényleg senkinek nem kívánunk!

 

 

(Nagy Ervin, pestisracok.hu)

 

  

 

További híreink:
Puzsér Róbertnek nincs joga megszólalnia a közéletben, amíg elnézést nem kér a budapestiektől – Ezért kéne elnézést kérniAgyhalál: Csintalan Sándor szerint Nagy-Magyarország nem létezett soha – Akkor Csintalan Sándor sem létezikAz EU-s korrupció óta Feriné totál eltűnt – Vajon mi a csicskulás oka? Hova tűnt a bolgár nő?Baj van libernyákéknál: egyre közelebb ér a brüsszeli korrupciós botrány Gyurcsánynéhoz – VideóAki akkumulátorgyárral rendelkezik, az tud nagy mennyiségben gyártani, így azé lesz a jövő – VideóKöhög a bolha – A románul beszélő román Fegyőr nekiment SzijjártónakMegszólalt a DK ifjúsági mozgalma – A Momentum vezére ledobta az ékszíjat: azonnal szüntessék meg az árstopokat!Guruló dollárok: Varga Judit tájékoztatást kért az EB-től arról, együttműködött-e a testület az Action for DemocracyvalSzijjártó helyretette az eddigi legsilányabb amerikai nagykövetet – VideóEz a csávó miért nincs még börtönben?!?!?! Nem engedi el Újbuda Czeglédy CsabátA kormány ezt is elintézi: kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét a következő 6 hónapban – VideóFelszólítjuk Karácsony Gergelyt, hogy azonnal minden hídról tiltson ki minden autót Budapestről! Legyen bátorEz egy hülye: Kamu Genya: gyorsabb és kiszámíthatóbb a közlekedés, mióta nem enged autósokat a LánchídraBaloldal: ne legyen semmi! Ne épüljön semmi, sehol, soha!Megadja eléggé nekiment Puzsérnak – Puzsér új vallást talált magának, a nyugatizmust

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Íme az Orbán-kormány egyik legjobb döntése – Százezreket spórolhatott egy-egy család az intézkedéssel – egy éve van velünk a benzinárstop

Legyen világos: az Európai Unió gazdasági háborút folytat Magyarországgal szemben – A cél hazánk és a kormány térdre kényszerítése