in ,

A Békemenet ereje – Libernyák elemző: „Míg a Fidesznél százezrek, az ellenzéknél százak-ezrek tüntettek. Ne kerteljünk, ez kudarc”

Ceglédi Zoltán szerint a Békemenet megtörte az ellenzék lendületét

 

Ceglédi Zoltán a Szeged.hu oldalán közzétett írásában értekezik az október 23-i megemlékezésekről. Ceglédi előzetes várakozása az volt, hogy „Orbán Viktor épp lépéshátrányban és »mondáshiányban« szenved, míg az előválasztási relatív siker hájpjára felülő ellenzék lendületben és üzenetbőségben halad”. A politológus szerint azonban nem így történt. 

Míg a Fidesznél százezrek, az ellenzéknél százak-ezrek tüntettek. Ne kerteljünk, ez kudarc”

– írta Ceglédi, hozzátéve, hogy Orbán Viktor a baloldali előválasztás után sikeresen mutatott alternatívát mennyiségben és tartalomban is.

Ugyanazokkal, ugyanúgy

Az, hogy az ellenzéki tüntetésen jóval kevesebb résztvevő volt, Ceglédi szerint egy félreértésen alapul, miszerint „Márki-Zay Pétert megválasztották közös miniszterelnök-jelöltnek, de egyébként minden mehet ugyanúgy”.

Szervezhetnek neki egy tök ugyanolyan rendezvényt, ugyanazokkal, ugyanúgy, miként 2010 óta szokás e politikai fertályon”

– írja a politológus.

Álláspontja szerint pont ezzel bukott el Karácsony Gergely. Ceglédi szerint míg Márki-Zay Péter pont azzal kampányolt az előválasztás során, hogy nemet mond a „változatlan összefogásizmusra”, ugyanakkor október 23-ára két „szék közt a pad alá esett a buli”, amikor is a leváltott ellenzéki vezetőkkel egy színpadon tüntetett.

Nem jöttek el azok a tömegek sem, akik MZP-t a második fordulóban győzelemre vitték, ugyanakkor nem csápoltak az új győztesnek a régi pártok szokásos tüntetésjárói sem”

– fogalmazott.

 

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

„Tündérnokedlik” – Gyurcsány megint kihagyta a rumoskávéjából a kavét: „Édes tündérnokedlik nagyon vigyáznak rám”

Agyhalál – Ezeknek Mohács kell: Károlyi gróf emléktáblájánál koszorúztak a szocialisták