in , , ,

A BBC riportere kötözködni próbált Kovács Zoltánnal, de nem jött össze neki

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a BBC brit közszolgálati televízió HardTalk című interjúműsorának hétfői adásában vendégeskedett

A riporter hiába próbált mindenáron amellett érvelni, hogy Soros Györgynek nincs hatalma, nem politizál és a magyar kormány igazságtalanul bánik vele, Kovács Zoltán tisztázta a helyzetet. Az interjú során kijelentette: Soros György magyar-amerikai nagybefektető már két évtizede politikai szereplővé is vált. Megjegyezte, hogy Soros György megnyilatkozásait, a hozzá kötődő Nyílt Társadalom Alapítvány tevékenységét, vagy az Európával kapcsolatos elképzeléseinek fő közvetítő eszközét, a Project Syndicate médiaportált megtekintve “nincs szükség semmiféle összeesküvés-elméletre”.

Kovács Zoltán szerint

Soros György intézményi hálózata komoly hatalmat gyakorol anélkül, hogy valaha is választói felhatalmazást kapott volna erre.

Arra a riporteri felvetésre, hogy ezek civil társadalmi szervezetek, amelyek az emberi jogok érvényesítésének szószólói, az államtitkár kijelentette: a Soros Györgyhöz köthető nem kormányzati szervezeteknek a magyar kormány nézete szerint semmi közük a civil társadalomhoz. Hozzátette: a civil társadalom alulról építkezik, és ilyen szervezetekből Magyarországon jelenleg 65 ezer működik.

Arra a felvetésre, hogy Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke a BBC-nek nyilatkozva a szervezet kormányzati zaklatásáról és munkájának akadályoztatásáról számolt be, Kovács Zoltán úgy reagált: a kormány “vitában áll pár tucat szervezettel, de ezeknek a szervezeteknek nincs közük az alulról építkezéshez, nem az emberek akaratát testesítik meg”.

Kovács Zoltán szerint a három évvel ezelőtti migrációs válság óta egyre nagyobb a távolság “a nyugat-európai balos-liberális politikai elit” és a tagországok választói között. Hozzátette: ezt a rést be kell zárni, mert ha még tovább szélesedik, az romba döntheti az Európai Uniót.

Az államtitkár cáfolta, hogy Soros egyeteme távozott volna Budapestről. Úgy fogalmazott: az egyetem tevékenységének az az eleme távozott, amely nincs összhangban a magyar joggal.

Michael Ignatieff, a Soros-egyetem elnök-rektora a BBC műsorában ugyanakkor a tőzsdespekuláns elvárásainak megfelelően azt hangoztatta, hogy “az egypártrendszer új formája kezd megszilárdulni” Magyarországon, és a magyar kormány Soros Györggyel kapcsolatos álláspontja “fantasztikus összeesküvés-elmélet”. Úgy látszik, állításait hiába cáfolta meg többször a magyar kormány, a Soros-egyetem rektora kitart pénzadója mellett.

(Tóth Dalma, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Döbbenet: a kalácsképű bukott jobbikos fenyegeti a fideszes Fenyvesi Zoltánt

Hazugság a napi 9 órás munkaidő – A Suzuki után a nyugdíjfolyósítónál is házhoz ment a pofonért az ellenzék