in ,

A baloldal szétlopta a 4-es metrót, de most ráfázhat

A hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanújával indult Alstom-ügyben eddig öt személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség, nincs köztük közszereplő

A hivatalos személy által elkövetett vesztegetés gyanújával indult Alstom-ügyben eddig öt személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség, nincs köztük közszereplő: az egyik gyanúsítottal szemben kiadott nemzetközi elfogatóparancs még hatályos.

A 4-es metró szerződései kapcsán, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) megállapításai alapján elrendelt vizsgálat még a felderítési szakasznál, ismeretlen tettes ellen folyik.

Februárig három személyt hallgattak ki gyanúsítottként, a mostani közlésből az derül ki, hogy azóta további két embert gyanúsítottak meg a nyomozásban – írta a Magyar Hírlap, hozzáfűzve, hogy a főügyészség további információkat nem közölt.

Minden idők legkorruptabb beruházása

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése egyértelműen bizonyítja a baloldali kormányok és a 2010 előtti budapesti városvezetők felelősségét a 4-es metróberuházás korrupciós botrányában.

A 104 oldalas jelentés fedőlapján érintett személyként a fővárosi önkormányzatot, az Alstomot és Medgyessy Pétert nevezik meg a dokumentum készítői. A volt szocialista kormányfőnél annyit írnak, hogy a hozzá köthető cég 2002 óta tanácsadói szerződésben állt az Alstommal, majd 2005-ben sikerdíjas lobbiszerződést kötöttek a metrókocsik szállítására.

Ebből 600 ezer eurót kapott a cég 2007–2008-ban, miután furcsa körülmények között (több cég kizárása, majd egy utolsó egyeztetési körben, határidő után módosított ajánlattal) a legrosszabb, első ajánlatot adó Alstom nyert. Medgyessy cáfolta, hogy cége szabálytalanságokat követett volna el.

Medgyessyről a Magyar Idők korábban megírta, hogy két részletben összesen több mint 597 ezer euró – jelenlegi árfolyamon mintegy 180 millió forint – áramlott a volt MSZP-s miniszterelnök családi cégéhez 2007-ben és 2008-ban.

A 104 oldalas, angol nyelvű OLAF-jelentés már elérhető a kormany.hu oldalon.

(forrás:888.hu)

OLASZ SZIGOR – Ezúttal a multiknak csapott oda az új olasz kormány

Itt a magyar kalapácsvetés újabb világklasszisa: a fiatal Halász Bence bronzérmes lett az Eb-n