in ,

A baloldal messiása nem bír magával: a rezsicsökkentés fenntarthatatlan – Akcióban a Ceaușescu klón

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy Fleck Zoltán által vezetett testületre bízná a „közjogi átmenet” rendezését.

Márki-Zay Péter adott online interjút Gulyás Márton Partizán című műsorának. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje brüsszeli látogatásával kapcsolatban elmondta: először egy bizalmas beszélgetésen vett részt Manfred Weberrel, majd több néppárti képviselővel is találkozott, akiknek kifejtette:

egy esetleges kormányváltást követően egy konzervatív frakció létrehozása lenne a célja.

 

2022-ben lesz végleges a közös lista

A belpolitikára rátérve elmondta: hamarosan országjáró körútra indul, és tervezi, hogy az elkövetkezendő hat hónapban meglátogatja mind a 106 egyéni választókerületet. A közös ellenzéki listaállítással kapcsolatban arról beszélt: folynak a tárgyalások, de egyelőre

a program megalkotása és a kampány a prioritás, pozíciókat addig még nem osztogatnak, amíg meg nem nyerik a választásokat.

A lista véleménye szerint már csak 2022-ben lesz végleges és nyilvános. A közös programmal kapcsolatban hangsúlyozta: a legtöbb szakterületen még az idén megnevezik a főbb csapásirányokat. Sok elem már ismert, ezek közül az euró bevezetését és az Európai Ügyészséghez való csatlakozást emelte ki, amikben már egyértelmű konszenzus alakult ki az ellenzéki pártok között – szerinte.

 

A kormány intézkedései szerinte fenntarthatatlanok 

Márki-Zay Péter beszélt a benzin hatósági árának bevezetéséről is. „Nyilván nem fogom ezt kritizálni egy ilyen helyzetben” – mondta. Megjegyezte azt is, hogy szerinte a rezsicsökkentéshez hasonlóan, ebben az esetben sem a kormány viseli az áldozatokat, hanem más, piaci szereplőkre tolja azt, amely hosszú távon fenntarthatatlan. Szerinte a jövőben megkerülhetetlen lesz majd az adóemelés, ugyanis a világpiaci árakat szerinte nem lehet megállítani a határon.

Gulyás Márton megkérdezte Márki-Zayt a rezsicsökkentéshez való viszonyáról. Ismert: korábban a hódmezővásárhelyi polgármester úgy érvelt, mindenki fogyasszon kevesebb gázt, áramot és villanyt, mert így lehet csökkenteni a rezsit.

„Nem változott az álláspontom, de soha nem mondtam eddig sem, hogy a rezsicsökkentést bárki meg akarná szüntetni vagy fel akarná forgatni, a Fidesz saját maga valószínűleg rákényszerül erre, mert ez teljesen tarthatatlan” – jelentette ki Márki-Zay (Aki tudja értelmezni ezt a mondatot, írja meg kommentben!).

Végül kérdezték Márki-Zayt a szakértői testületének összetételéről is. Bojár Gábor, Bod Péter Ákos, Steinmetz Ádám, és Király Júlia mellett egy meglepő nevet is említett az ellenzéki miniszterelnök-jelölt: Fleck Zoltán.

„Ő ugyanis már felállította azt a közjogi tanácsadó-testületet, amelynek elsődleges célja az, hogy javaslatot tegyen az alkotmányra, illetve a közjogi átmenetet rendezze” – ismertette Márki-Zay.

Ismert: Fleck professzor, aki egyébként a Soros György támogatásával túlélő Eötvös Károly Közpolitikai Intézet munkatársa is, a Hírklikknek tavaly július 18-án úgy fogalmazott: „Nagy valószínűséggel egy ’22-es ellenzéki győzelem után időlegesen le kell mondanunk a jogállam tiszta érvényesüléséről. De ez soha nem volt másként rendszerváltáskor, nagy forradalmak után.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Agyhalál – A Ceaușescu klón ceaușescuzza Orbán Viktort

Kamu Geri még mindig nem a fővárossal foglalkozik, hanem országos politikával: most komolyan, szerintetek miben különbözik egy Fidesz-kongresszus egy MSZMP-kongresszustól?