in ,

A 9%-os MSZP-hez csatlakozott egy 0%-os párt – Tehát marad a 9% – Újabb egyszemélyes párttal „erősít” az MSZP

Fodor Gábor, Molnár Gyula és Karácsony Gergely közös nyilatkozata szerint közösen indul az MSZP, a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt

A Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt – Liberálisok vezetői a mai napon megerősítették azon szándékukat, hogy

közösen indulnak a 2018-as országgyűlési választásokon és közösen támogatják Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet.

Fotó: MTI Fotóbank

A közlemény szerint Molnár Gyula, Karácsony Gergely és Fodor Gábor egyetértenek abban, hogy csak széles körű együttműködéssel van esély a Fidesz leváltására, ezért arra kérik a demokratikus ellenzéki pártokat, hogy csatlakozzanak az együttműködéshez.

Korábban megírtuk, azzal, hogy közös listát állított néhány napja az MSZP és a Párbeszéd, a parlamentbe kerüléshez az összes érvényes szavazat legalább tíz százalékát kell elérniük, amely nem lesz könnyű, tekintettel arra, hogy az MSZP decemberben a teljes népesség körében 8, míg a Párbeszéd 1 százalékon állt.

Ugyanakkor a mostani közleményből nem derül ki, hogy a közös lista mellett a szavazólapon is fel fogják-e tüntetni Fodorékat. Hiszen az azt jelentené, hogy újabb 5 százalékkal emelkedne a parlamentbe való bejutás küszöbe, amelyet az MSZP a jelenlegi helyzetében aligha tudna megugrani.

 

(forrás: Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Most sem stadionra megy a pénz – Indul az építőipari cégek fejlesztését segítő 20 milliárd forintos pályázat

A Soros-hálózat be akar avatkozni a magyar választási kampányba és el akarja távolítani az Orbán-kormányt