in ,

Köszönjük, főpolgármester: a főváros belső kerületeit ellepték a kábítószerfüggők

Egyre többen számolnak be arról, hogy a budapesti lakosok nem érzik magukat biztonságban, mert a közparkokban, nyilvános vécékben és társasházakban bódult állapotú szerhasználók rejtőzködnek.

 

Egyre többen számolnak be arról, hogy a budapesti lakosok nem érzik magukat biztonságban, mert a közparkokban, nyilvános vécékben és társasházakban bódult állapotú szerhasználók rejtőzködnek. Ez az érzet a rendőrgyilkosság óta csak erősödött.

 

 

– A panelházas tömbünk melletti parkba telepített a józsefvárosi önkormányzat egy nyilvános mobilvécét, amit hajléktalanok és kábítószeresek birtokolnak. A lakók, ha tehetik, elkerülik a parkot

– mondta lapunknak egy Baross utcai lakos. Egy másik lakó videót juttatott el szerkesztőségünkhöz: az ajtó kukucskálóján keresztül rögzített felvételen látszik, hogy a folyosón a szerhasználók éppen kábítószert készülnek intravénásan beadni. Az asszony elmondta: több lakó ablaka is a Muzsikus cigányok parkjára néz, naponta látják a droghasználókat a közterületen. Nem érzik magukat biztonságban, ha kilépnek a lakásuk ajtaján. A rendőrséget sokszor riasztották az ott élők, mert rálátnak a parkban folyó drogkereskedelemre, aminek egyenes következménye, hogy a szerhasználók a közvécét és a lépcsőházakat használják drogozásra.

 

 

– A rendőrgyilkosság óta még erősebb lett a félelem. Van olyan mértékben fertőzött épület is, ahol le kellett állíttatnunk a liftet, és és kulccsal nyitható rácsokat kellett felszereltetnünk minden folyosóra. Lassan egy-egy épületnek döntenie kell arról, hogy együtt akar-e élni kábítószerfüggőkkel vagy hatalmas költségen börtönné alakítja saját otthonát, hogy biztonságban érezze magát

– jelentette ki Weisz Gábor Miklós, a Baross utcai lakásszövetkezet elnöke. A Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy mindeközben A Város Mindenkié csoport Karácsony Gergely főpolgármesterhez fordult, hogy tegye ingyenessé a Blaha Lujza téri új közvécét, ami – a tapasztalatok szerint – valószínűleg szintén inkább belövőszobaként működne. A fogyasztók közül a Központi Statisztikai Hivatalnak csak az addiktológiai gondozottakról van adata. A kezeletlen függők számát csak megbecsülni lehet. Évente átlagosan 10-13 ezer kábítószer fogyasztót ápolnak. 2017- ben mintegy nyolcvanezren voltak, akik már egyszer kezelésre szorultak.

 

(Nagy Orsolya, magyarnemzet.hu)

 

 

 

[pj-news-ticker]

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Van még esze valakinek – Aleksandar Vučić szerb elnök szerint országa nem a közeljövőben csatlakozik az EU-hoz

Menczer Tamás is az asztalra csapott: a szlovák külügyminiszter tisztelettel beszéljen a magyarokról!