in ,

Pattog a DK ifjúsági szervezete (Momentum) – Tompos Márton: Gyurcsány Ferenccel kormányt váltani… hát… mondjuk úgy, hogy nehéz lenne

A momentumos politikus beleszállt a DK vezetőjébe, szerinte ugyanis Gyurcsány Ferenc elutasítottsága a legnagyobb problémája az ellenzéki oldalnak.

A minap Tompos Márton momentumos politikus volt az ATV vendége, akit többek között a jövőbeni ellenzéki összefogásról is kérdezett a műsorvezető. Szöllősi Györgyi kifejtette, hogy az ellenzéki oldalon elkezdődött egyfajta mozgolódás a 2024-es választásra való felkészülés jegyében. Elmondása szerint Komjáthi Imre MSZP-s politikus egy korábbi Egyenes beszéd adásban ígéretet tett arra, hogy elkezdi szervezni, hogy üljön össze az ellenzék, tartsanak egy közös megbeszélést, s kezdjék el az együttműködést.

Ungár Péter korábban erre a felvetésre azt nyilatkozta, hogy az LMP egészen biztosan nem megy el egy ilyen összejövetelre, Vadai Ágnes pedig azt mondta, hogy a DK-hoz efféle megkeresés még nem érkezett, de amint érkezik, közösen döntenek majd.

Mi nyitottak vagyunk erre, támogatjuk az előválasztást, szeretnénk, hogy azokkal a demokratikus erőkkel, akikkel lehet, működjünk együtt és próbáljuk meg együtt leváltani a mostani rendszert” – válaszolta Tompos Márton arra a kérdésre, hogy a Momentum mit szólna egy ilyen együttműködés ötletéhez.

De nyilván vannak korlátok

– tette hozzá a momentumos politikus.

Milyen korlátok vannak? – kérdezte a műsorvezető.

Hát, például, hogyha az egyik párt azt mondja, hogy árnyékkormányt alakít, és ebbe a többi pártot nem hajlandó bevonni, de azért fogjunk össze. Így azért nehéz” – felelte Tompos Márton, aki szerint a Momentumhoz nem érkezett megkeresés Dobrev Klárától az árnyékkormányban való részvételre. A műsorvezető szerint ellenben például az LMP-s Schmuck Erzsébetet felkereste a DK az árnyékkormányban való együttműködés miatt.

Erre Tompos azt reagálta: „Összekötném a két szálat. Az LMP-t felkérték ezek szerint az árnyékkormányban való részvételre, majd az LMP nem hajlandó az MSZP hívására válaszolni. Lehet látni, ki merre tartMi egy független utat járunk.

Gyurcsány Ferenc elutasítottsága a legnagyobb problémája az ellenzéki oldalnak. Gyurcsány Ferenccel kormányt váltani… hát… mondjuk úgy, hogy nehéz lenne.

Úgyhogy ennek megfelelően kell tovább mennünk. Én nyitott vagyok az MSZP megkeresésére.

Végül a műsorvezető megkérdezte, nem kellene-e a Momentumnak azzal is foglalkoznia, hogy sorra lépnek át a párt tagjai a DK-ba.

De biztosan kell. Lelkük rajta, ha ők úgy gondolják, hogy Gyurcsány Ferenccel lehet kormányt váltani, ezt ők tudják, én most inkább azzal foglalkoznék, hogy milyen ügyek vannak: megélhetés, infláció, Ukrajna, nemzetbiztonsági kérdések” – felelte a momentumos politikus.

 

 

(mandiner.hu)

Nagy a baj! Fokozódik a feszültség – Nem engedélyezi a Kfor szerb rendfenntartók Koszovóba vezénylését

Ez valami undorító – A forradalom jelképével tetszeleg Gyöngyösi Márton