in ,

Ez valami undorító – A forradalom jelképével tetszeleg Gyöngyösi Márton

PÁR ÉVE PONGRÁTZ ANDRÁS SZÓLÍTOTTA FEL A PÁRTOT A LYUKAS ZÁSZLÓ MELLŐZÉSÉRE

Az európai értékek, az európai szabadság és biztonság melletti kiállás jegyében újabban az 1956-os forradalomban ikonikussá vált lyukas zászlóval kampányol Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke. Emlékezetes, évekkel ezelőtt, miután Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke Gyurcsány Ferenccel együtt esküdött a Parlament lépcsőjén, és „azokkal fogott össze, akik ellen ’56-ban fegyvert fogtak, és akik ellen megalakult a Jobbik”, Pongrátz András 1956-os forradalmár a családja nevében felszólította a Jobbikot, ne használják többé a lyukas zászlót.

 

 

Az 1956-os forradalomban szimbolikussá vált lyukas zászlóval kampányol újabban Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, aki szerint 2023-ban Európát újra az egykori szovjet birodalmi mentalitás és az ázsiai barbárság fenyegeti. A párt EP-képviselője közösségi oldalán azt írta,

„Ukrajnában most ugyanazért harcolnak az emberek, amiért 1956-ban nálunk is: a szabadságért, az európai életmódért, a biztonságért, a jólétért, a kiszámíthatóságért”.

Gyöngyösi szerint „ahogy 1956-ban is voltak, akik nemzetünkkel szembefordulva Moszkva mellé álltak, úgy ma is vannak ilyenek: az Orbán-rezsim és a Fidesz. Ők az oroszok kiszolgálói, a kádári megtorlások szellemi örökösei, volt MSZMP-tagok.” 1956-ban a magyar emberek Európát választották. Nemzeti, konzervatív pártként pedig a Jobbik szilárdan kiáll az európai értékek, az európai szabadság és biztonság mellett.

 

 

Ezért a lyukas zászló a mi jelképünk, és mindazok jelképe, akik az elnyomás helyett a szabadságot, a rabság helyett a jólétet, az önkényurak helyett a kiszámíthatóságot választják.

– Ezért tűzöm én is ki 1956 jelképét, a lyukas zászlót – fogalmazott a Jobbik elnöke.A kommunista diktatúra elleni forradalomban elsőként használt lyukas zászló elővétele és használata a Jobbik elnökének részéről meglepő, tekintettel arra, hogy Pongrátz András egykori 1956-os forradalmár, a Corvin közben harcoló Pongrátz fivérek egyike 2019-ben, miután Jakab Péter, a Jobbik korábbi elnöke Gyurcsánnyal együtt esküdött a Parlament lépcsőjén, és „azokkal fogott össze, akik ellen ’56-ban fegyvert fogtak, és akik ellen megalakult a Jobbik”, családja nevében felszólította a Jobbikot, ne használják többé a lyukas zászlót.

Jobban illik hozzájuk Karácsony Gergely szivárványos zászlója

– fogalmazott akkor Pongrátz András, aki szerint a Gyurcsány Ferenccel összefogó Jobbik áruló lett. Az 1956-os forradalmár korábban közleményben is felszólította a Jobbikot, hogy ne hivatkozzanak a jövőben Pongrátz Gergelyre, mert méltatlanná váltak hozzá – A baloldallal együttműködő párt többé ne használja pártcélokra a lyukas zászlót, a Jobbiknak új szimbólumokat kell keresnie – szögezte le. Pongrátz András után egy másik ’56-os is hátat fordított a pártnak. Murányi Levente tavaly nyáron lépett ki a Jobbikból, miután Gyöngyösi Márton lett az elnök. Akkori indoklása szerint Gyöngyösi nemzetáruló, a Jobbik pedig egy katyvasz, ahol minden a pénzről szól.

Kilépek a Jobbikból, a kilépési szándékomat pedig jelzem a regionális igazgatónak

– mondta kilépésekor a Magyar Nemzet megkeresésére Murányi Levente, aki úgy fogalmazott, Gyöngyösi „nem is hazaáruló, több annál, nemzetáruló”. Murányi akkor a Magyar Jelen nevű portálnak úgy nyilatkozott, a Jobbik mostani elnöke a nemzet ellensége. A volt alelnök Gyöngyösit CIA-ügynöknek nevezte, és azt mondta, „az amerikaiak, ha úgy tetszik, a háttérhatalom embere”.

Hogy milyen rangban van, esetleg szabadkőműves vagy a Bilderberg-csoportnál van pozícióban, ezt én nem tudhatom, mert nincs rálátásom. De hogy úgy viselkedik, mint azok, az nyilvánvaló

– szögezte le. A Jobbik részéről Szotyori-Lázár Zoltán, a párt szolnoki elnöke reagált. „Szomorú látni, amikor az időskori demencia utoléri az 1956-os forradalom és szabadságharc emblematikus figuráit is, és elborult elmével összevissza nyilatkozgatnak” – írta a Facebookon, hozzátéve: Murányi méltatlanná vált a Jobbik-tagságra.

 

 

 

 

(magyarnemzet.hu)

Pattog a DK ifjúsági szervezete (Momentum) – Tompos Márton: Gyurcsány Ferenccel kormányt váltani… hát… mondjuk úgy, hogy nehéz lenne

Gyurcsány Fletó gusztustalan személyeskedése: ” Az Orbán nevű böszmeségeket gondol, beszél”