in ,

A volt lengyel külügyminiszter megfenyegette Magyarországot!

Radoslaw Sikorski szerint Putyin egy autoriter lúzer, Magyarország mélyen jár a zsákutcában, az oroszbarátságnak pedig „lesznek következményei”.

Én megvédtem Orbán Viktort, meglehet, túl sokáig” – vallotta be a Válasz Online-nak adott interjújában Radoslaw Sikorski, Lengyelország egykori védelmi és külügyminisztere. A jelenleg az Európai Néppárt-tag Polgári Platform színeiben az Európai Parlamentben tevékenykedő Sikorski a közelmúltban az Északi Áramlat gázvezeték ellen elkövetett szabotázsakció kapcsán írt tweetjével hívta fel magára a figyelmet a magyarországi közvéleményben is.

Arra a tweetre – a lengyel politikus megköszönte Amerikának a gázvezeték felrobbantását – Sikorski ma azt mondja: vicc volt, csak nem mindenki érti a humorát. Azt viszont nem viccből mondja, hogy

Orbán Viktorék elgondolása a szuverenitásról teljesen téves, sőt, fanatikus.

Sikorski szerint a szuverenitás nem olyan, mint egy darab kolbász, inkább a házasságra hasonlít. „Önként mész bele, és keletkeznek bizonyos kötelezettségek” – mondja az EU-val kapcsolatban a lengyel politikus.

Sikorski egyenesen „nacionalista szocializmusnak” nevezi a magyarországi és lengyelországi állapotokat. Mindennek ellenére Sikorski állítása szerint sokáig védte Orbánt a Néppártban, de amikor meghozták a CEU-törvényt, végleg kiábrándult a magyar miniszterelnökből. „Magyarország mélyen jár a zsákutcában” – jelenti ki a lengyel politikus.

Sikorski szerint

az ifjú Orbán gondolatai a szovjetek által Magyarországra kényszerített kommunizmusról ma a Volodimir Zelenszkij nevű politikus gondolatai.

A lengyel azt várta volna Orbántól, hogy elismerje Zelenszkij erőfeszítéseit és hogy ne tiltsa meg a fegyverszállítást Magyarországon keresztül.

A lengyel politikus szerint Vlagyimir Putyin egy „autoriter lúzer”, és „lesznek következményei” annak, ha valaki őt támogatja és nem a „Nyugat egységének fenntartása és az áldozat segítése” frontján szerez magának elévülhetetlen érdemeket. Sikorski úgy látja, hogy a lengyel–magyar kapcsolat már most is megsínyli, hogy Magyarország máshogy áll a kijevi rezsimhez, mint Lengyelország.

 

(Greczula Levente László, mandiner.hu)

 

 



 

 

 

 

 

[pj-news-ticker]

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Na, erről a hungarofóbiáról beszélt Orbán Viktor – Anne Applebaum felfüggesztené Magyarország NATO- és EU-tagságát

Ez Németh Szilárd karácsonyi töltött káposztájának titkos receptje