in

Varju elvtárs figyelmébe! Három évig terjedő szabadságvesztés is járhat rémhírterjesztésért

A rémhírterjesztés a köznyugalom védelme érdekében büntetendő cselekmény.

– A rémhírterjesztés a köznyugalom védelme érdekében büntetendő cselekmény. A jogalkotó célja az volt, hogy hamis állításokkal vagy a valóság elferdítésével ne lehessen pánikot kelteni, megijeszteni az embereket. 

Alapesetben három évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki a bíróság ilyen bűncselekmény miatt, ha a tényállás minden törvényi feltétele megvalósult

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője. Mint tájékoztatott, ezen bűncselekménynek nincs minősített esete, azonban két önálló alapesetet is megkülönböztethetünk. A második azonban inkább a járványügyi védekezéshez és a közegészségügy védelméhez kapcsolódik, így a baloldal legújabb sms-küldési ügyében az első alapeset bírósági megállapítása képzelhető el.

A büntetési tétel plafonja valóban három év, de akár pénzbüntetést vagy közmunkát is kiszabhat a bíróság, amennyiben a bűncselekmény ténye bebizonyosodik

– nyilatkozta lapunknak Grabovszky Norbert. A Mayer és Társai ügyvédi iroda ügyvédje elmondta: akkor számít bűncselekménynek a rémhírterjesztés, ha az egyén közveszély helyszínén állít zavarkeltésre alkalmas valótlan tényt, ha az egyén akadályozza a védekezést közveszély esetén, illetve amikor sok ember élete kerül közvetlenül veszélybe vagy ha egy nagy anyagi kárral járó történésről van szó. Az ügyvéd ugyanakkor hozzátette, politikai véleményekben az egyén nagyobb fokú szabadsággal rendelkezik.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 



 

 

 

 

 

 

[pj-news-ticker]

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Itt a vége a rémhírterjesztésnek – A Magyar Nemzeti Bank feljelenti Varju Lászlót

Jól van ez így, emberek? Az amerikai nagykövet ezúttal Cseh Katalinnal egyeztetett