in ,

Balos sztárügyvédek mentegetik David Pressmant

A Tűzfalcsoport már korábban is írt David Pressman amerikai nagykövet találkozójáról Matusik Tamással és Vasvári Csabával, akik az Országos Bírósági Tanács (OBT) tagjai, nem mellesleg bírák.

A lap nem gondolta volna, hogy közel négy napig hallgatni fog a teljes baloldali vertikum, az igazságszolgáltatás függetlenségére érzékeny NGO-k. De még a bírák berendelése kapcsán hírbe hozott nagykövet is hallgatott.

Az ügyben azóta megszólalt a főügyvéd, dúsgazdag sztárügyvédek, bírósági vezető, az amerikai nagykövetség, az OBT, a Soros György érdekeit képviselő 444, a Klubrádió, a Népszava és természetesen a konzervatív média.

A Tűzfalcsoport szerint kijelenthető, hogy a két bíró berendelése súlyos károkat okozott a bíróság tekintélyének, emellett a közvélemény döntő többsége is elítéli a két bíró magatartását. Az amerikai nagykövet elsősorban Magyarországot sértette meg azzal, hogy semmibe vette annak alkotmányos rendjét.

Hazánkban ugyanis, ahogy az Egyesült Államokban a harmadik hatalmi ágat a legfőbb bíró, a Kúria, a Legfelsőbb Bíróság elnöke képviseli. Egy volt bíró egyenesen azt állította, hogy Pressman így hozta az emberek tudomására, hogy a bírói kar legitim képviselőinek az OBT tagjait tekinti.

 

 

Az amerikai nagykövet feladata az lenne, hogy a két szövetséges állam politikai, gazdasági, katonai és kulturális kapcsolatait erősítse. A fogadó ország megalázása az egyik legsúlyosabb hiba, amit a diplomáciai testület vezetője elkövethet. Pressman rövid idő alatt bebizonyította, hogy teljesen alkalmatlan feladatai ellátására és ezen feletteseinek is el kellene gondolkodnia – írja cikkében a Tűzfalcsoport.

A Blogstar oldal  szerint elgondolkodtató az is, hogy ha igaz a Népszava állítása akkor Bánáti János főügyvéd nyíltan szembe ment az OBT ülésén a Kúria elnökének álláspontjával, amely a magyar alaptörvényen alapul. Ez merőben szokatlan és rendkívül káros.

Bárándy Péter, aki ma már inkább politikus, mint ügyvéd, szintén nem maradt adós a balos és liberális alapvetéssel, csupán azt felejtette el, hogy az idők változnak, ma már senki sem gondolja, hogy a magyarságnak a kristályliberális útmutatások alapján kellene élnie az életét. Utalhatunk a kijózanító, megsemmisítő választási vereségek sorára.

A bukott igazságügy-miniszter magabiztossága szakmai körökben sokszor mosolyt csal az arcokra, gondoljunk csak arra az ügyre, amikor Bárándy egy súlyos plágiumbotrány miatt volt kénytelen magyarázkodni – tette hozzá a lap.

Magyar György, aki szintén inkább politikus, kifejtette, hogy el kell viselni a kritikát. A jövőben bizonyára sor kerül ügyvédi irodája nemzetközi partnereivel olyan találkozókra, ahol Magyar György ügyvédjelöltje az ő felhatalmazása nélkül elítéli a börtönbizniszben serénykedő ügyvédeket, és ő őszinte szívvel ünnepli majd a szólásszabadság eme diadalát.

Magyar kapcsán korábban a Tűzfalcsoport derítette ki, hogy Márki-Zay Péter botránypolitikus Mindenki Magyarországa Mozgalmának székhelye korábban a Magyar és Társai Ügyvédi Irodában volt.

A legizgalmasabb az OBT álláspontja, amely szerint, ha Darák Péter találkozhatott az amerikai nagykövettel, akkor az OBT tagjai is megtehetik ugyanezt. A Kúria elnöke a harmadik hatalmi ág első embere, akit az Országgyűlés választ meg kétharmados többséggel.

Egy 2001-ben megalkotott törvény indokolása kifejti, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnöke az öt közjogi méltóság egyike, közöttük merev sorrend nem állítható fel, azzal, hogy a köztársasági elnök az első a sorban.

A lap szerint egy ilyen, valóban nagy legitimitással rendelkező bírósági vezető jogkörének összehasonlítása az OBT tagjának jogaival egyszerűen nevetséges. Ez mutatja, hogy az OBT túlértékeli feladatkörét, és valóban politikai tényezőként kíván feltűnni, ezzel komoly károkat okozva az igazságszolgáltatás tekintélyének.

Pressmantól pedig könnyű szívvel fogunk búcsúzni, ha hazatér, és csak bízhatunk abban, hogy fontos szövetségesük a jövőben a feladat ellátására alkalmas nagykövetet küld Budapestre – szögezi le a Tűzfalcsoport legújabb cikkében.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 



 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

 

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Orbán Viktor gratulált Netanjáhúnak – A hazai baloldal most hallgat

Schiffer is megszólalt és nagyon igaza van! Schiffer: nincs rendben, hogy bírákkal találkozott az amerikai nagykövet