in , ,

Dobreva szerint összeomlott a magyar oktatás – Csák János: most először került magyar egyetem a világ legjobb 250 egyeteme közé! + videó

Nézzünk két hírt

Kezdjük Dobrevával:

Árnyék Klára bejelentette: összeomlott az oktatás.

 

Közleményükben azt írják, az árnyékkormány az elmúlt hetekben kiemelten foglalkozott „a mára összeomlott állami oktatással”, és hogy mit kellene tenni azért, hogy az elmúlt 12 év kudarcos oktatáspolitikája ne sodorja veszélybe legalább az idei tanévet.

„A megalázóan alacsony pedagógusbérek miatt már nagyjából 16 ezer tanár hiányzik az oktatásból, akik pedig felemelik a szavukat, azokat a kormány a tankerületeken keresztül fenyegeti, vagy ki is rúgja, hiszen sztrájkjoguk a valóságban már nincs” – írják.

Az árnyékkormány szerint azonnali, tűzoltásszerű intézkedésekre van szükség az oktatásban Mint írják, vissza kell venni a jogtalanul kirúgott tanárokat és vissza kell vonni minden tankerületi büntetést, emellett a pedagógusoknak 45%-os azonnali béremelést kell adni.

Emellett azt hangsúlyozzák, hogy törvényben kell garantálni a tanárok túlóráinak kifizetését, a jelenlegi pedagógusi túlóra ugyanis havonta 4 milliárd 144 millió, évente 50 milliárd forint elvégzett, de ki nem fizetett, „láthatatlan” munkát jelent.

Szerintük az államnak vissza kell adnia az iskolákat a fenntartásukra szánt forrásokkal együtt azoknak az önkormányzatoknak, amelyek ezt kérik, és vissza kell adni a sztrájkjogot a tanároknak. „A sztrájk semmilyen veszélyhelyzetre hivatkozva sem betiltható, a tanároknak is joguk van kiállni magukért és a diákjaikért” – emelik ki.

 

Eddig a DK-s scifi.

 

 



Dobrevával szemben a valóság:

 

Most először került magyar egyetem a világ legjobb 250 egyeteme közé! A Times Higher Education listáján a Semmelweis Egyetem a 236. helyet érte el! – hívta fel a figyelmet a kultúráért és innovációért felelős miniszter a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Kifejtette: a rangsor készítői öt terület mutatói alapján mérik az intézményeket: oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció. A Semmelweis a legtöbb indikátorban javítani tudott, legjelentősebbet az idézettség és a kutatás terén.

 

Az Európai Unió tagállamaiban működő egyetemek rangsorában a Semmelweis a 64. helyen áll, ha a régióinkat tekintjük akkor pedig ennél előkelőbb helyen nem szerepel egyetem.

Közép-Európában a Semmelweis a legjobb! Ezúton is szívből gratulálok a Semmelweis Egyetemnek, oktatóinak, kutatóinak és természetesen a hallgatóinak is!

– zárta videóját Csák János.

 

Videó:

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Akkor erről ennyit? És mi ebből a tanulság? Csupán annyi, hogy a DK egy alternatív univerzumban él.



 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Botrány a XVIII. kerületben! „Arra várnak, hogy meghaljon” – egy 90 éves férfi küzdelme az önkormányzattal

Miért vagyunk tagja ennek az izének? Teljes körű ellenőrzési eljárás alá vonja Magyarországot az Európa Tanács + Mindenszo.hu kommentár