in , ,

Szétcincáltunk egy propagandistát – Dezső András, HVG-s propagandista össze-vissza hazudozik Orbán Viktor berlini látogatásáról – Íme a cáfolataink

Akkor nézzük, sorra

Figyelem!

 

Dezső András következik a HVG-től, aki lényegében kifordította Orbán Viktor berlini mondandóját, és megpróbálta úgy beállítani a miniszterelnököt, mintha következetlen lenne, és össze-vissza beszélne.

Nos, akkor cáfoljuk Dezső Andrást, tételesen:

 

„Egyetlen ponton lépett ki a kormánypropaganda által is sulykolt üzenetekből Orbán Viktor, amikor Berlinben kifejtette, mit gondol a háborúról. Ez a pont az ukránok megítélése volt. Miközben a miniszterelnök a német fővárosban 1956 hőseihez hasonlította Zelenszkijéket, a kormányzati propaganda éppen ennek ellentétét próbálja az emberek fejébe verni már hónapok óta, a kormányzati sajtóban megjelenő publicisztikák szinte mindegyike nyíltan ukránellenes, Amerika-ellenes hangot üt meg, Oroszországot egyfajta áldozatként beállítva. És miközben Angela Merkel politikáját dicséri, maga Merkel már nem biztos, hogy annyira büszke volna rá.

 

CÁFOLAT a mindenszo.hu-tól:
Orbán Viktor világosan fogalmazott, nem fogja támogatni Ukrajnát, mert a háborúban már legalább 200 magyar meghalt, és ezt semmiféleképpen nem lehet támogatni. Ezt mondandójához világosan hozzátette a miniszterelnök. Elismerte az ukránok küzdelmét, de nem tudja támogatni emiatt az ukránokat, és a szankciókat sem, ami egész Európát és Magyarországot is megfojtja, gazdaságilag és energetikailag egyaránt. Dezső elvtárs elfelejtette, hogy a magyar sajtó jobbik oldala, a Magyar Nemzettől a Hír Tv-ig megmutatta a beszédek azon részét is, ahol Orbán Viktor dicsérte az ukránokat, de beszélt arról is, hogy nem hajlandó a fent említettek miatt támogatni Ukrajnát, sem a szankciókat, mert az a háború elnyújtását hozza magával, így még több kárpátaljai magyar halhat meg.

(…)

 

 

Ám azt Orbán is tudja, hogy Putyinnak esze ágában sincs visszavonulni. Berlinben maga Orbán mesélte el, hogy amikor februárban Putyinnal beszélt, akkor az orosz elnök rendkívül elszánt volt. Orbán éppen ezért Berlinben önmagának mondott ellent: ha igaz, hogy februárban egy nagyon elszánt orosz elnökkel beszélt, ahogy azt állítja, akkor mégis miből gondolja, hogy Putyin a tárgyalásokból és ne az erőből értene? Miből gondolja, hogy reális lehet vele úgy elérni akár egy tűzszünetet is, ha közben Ukrajnát nem segíti a Nyugat?

CÁFOLAT a mindenszo.hu-tól:

Dezső itt is téved, ugyanis éppen az oroszok jelezték, hogy a G akárhányas összejövetelen akár tárgyalnának is az ukránokkal. Az, hogy Orbán látta Putyin elszántságát, nem az jelenti, hogy látta, hogy háborúba menne Oroszország, ezt a miniszterelnök EL IS MONDTA, elmondta Orbán, hogy neki Putyin egy szóval sem mondta, hogy háborút indít, annyit látott a magyar kormányfő, hogy „baj van”, szó szerint ezt mondta Berlinben. Hogyhogy miből gondolja Orbán, hogy Putyin a tárgyalásból és, nem az erőből ért? Maguk az oroszok jelentették ki:

 

Erre mit mond vajon Dezső?


 

Orbán békepolitikája és békepártisága csak körítés, nincs valóságtartalma.

CÁFOLAT a mindenszo.hu-tól: miért állítja ezt Dezső ? Orbán Viktor még a Pápával is találkozott, és mindketten a békéről beszéltek, sőt Szijjártó az ENSZ-ben is hosszan felszólalt, hogy egyetlen megoldás a béke. Ugyanerről beszél Novák Katalin is, világszerte. Miért lenne hát ez körítés? 

 

A valóságban Orbán azt akarja, és ebből Berlinben sem csinált titkot, hogy Ukrajnának egyáltalán ne segítsen a Nyugat, se pénzzel, se fegyverrel, se információval. A magyar miniszterelnök szerint ugyanis a Nyugat segítsége nyújtja el, vagy ahogy ő fogalmazott, teszi nyitottá a háborút. Mi következik ebből?

CÁFOLAT a mindenszo.hu-tól: igen, Dezső úr, ez a helyzet! 

 

Az, hogy Orbán értelmezésében a »béke« akkor jönne el, ha az ukránokat (és így beleértve az általa annyira féltett kárpátaljai magyarokat is) magukra hagynák. Miközben ő maga állítja azt is, hogy ha az ukránok nem kapnának külföldről segítséget, akkor már rég ledarálták volna őket az oroszok.

CÁFOLAT a mindenszo.hu-tól: nem magukra hagyásról van szó, de nem magukra hagyás ne azt jelentse már, hogy „szankciók”, meg „fegyverszállítás”, és a háború elnyújtása, hm, Dezső? Ha nincs nyugati segítség, az ukránok leülnek szépen tárgyalni az oroszokkal, mert más választásuk nem lenne. Ennyi. Az oroszok többször kijelentették, hogy készek a tárgyalásra, az ukrán elnök határolódik el mindenféle tárgyalástól! Dezső tehát hazudik. 

 

Orbán berlini beszédében nem csak ellentmondások vannak, hanem következetlenség is. Nem világos például, hogy egy NATO-tagország miniszterelnökeként miért tartana a magyar kormányfő stabilnak és békésnek egy olyan állapotot, amelyben Oroszország a kénye-kedve szerint, a nyugati államok közömbössége mellett erőszakkal változtathatja meg a határait. Miközben a magyar kormányfő feltehetőleg azzal is tisztában van, hogy a béke akkor sem jönne el Ukrajnában, ha az oroszoknak valamilyen csoda folytán sikerülne az egész országot megszállni, hiszen ukránok százezreinek, millióinak az életét tették tönkre, köztük jónéhányan meg akarnák torolni ezt.

CÁFOLAT a mindenszo.hu-tól: semmiféle ellentmondás nincs Orbán Viktor berlini beszédében. Oroszország készletei nem végesek, tele vannak nyersanyaggal, és a fegyverek sem fognak elfogyni, mivel nyersanyag is van. Az ukránoknak nincs, ha nincs ukrán utánpótlás, a háború véget ér, de a nyugattól folyamatosan kapja a milliárd dollárokat, és a fegyvereket (most épp a németektől) tehát Dezső téved, és Orbán Viktor ezt pontosan tudja, pontosan az ellenkezőjével van tisztában, mint amit Dezső állít. Dezső tehát hazudik, folyékonyan, és folyamatosan.

 

Berlini megszólalásában Orbán ugyan igyekezett az ukránok felé is némi szolidaritást mutatni, de még így is kibújt a szög a zsákból, amikor azt mondta: »az egész világ politikai szimpátiáját Ukrajna irányában az amerikai média tartja fenn, az a lokomotívja ennek.«”

CÁFOLAT a mindenszo.hu-tól: mi a baj Dezső? Tán nem így lenne? Teljesen így van, ezt minden józan ember is tudja. Azért sivalkodsz, mert ti magatok is ennek a propagandának vagytok a részesei. 

 

 

Ennyit Dezsőről.

 

Függöny.

 

mindenszo.hu

 



 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Ezért a magyarok a legnagyobb küzdők a világon – 13 ezren látták már ezt a videót! A magyarok szembe mennek a fizika törvényeivel

Botrány a XVIII. kerületben! „Arra várnak, hogy meghaljon” – egy 90 éves férfi küzdelme az önkormányzattal