in , ,

Saját kommentelői tépték szét a Jobbikot a közösségi médiában

Nem díjazza a gyurcsányi utat a jobbikosok zöme

„Kettő a zsömlét felezi, három a parizert szeleteli, a többi négy nézi, Peti pedig eszi – vagy posztolja. Jó meló!” – így minősítette egy kommentelő a Jakab Péter által a Jobbik elnökségének munkakezdéséről közzé tett fotót. A többi hozzászóló sem fukarkodott a gúnyos, cinikus megjegyzésekkel.

 

Az erőszakosság kísérletéig fajuló jobbikos disznóvágás nyomán kirobbant botrány, és a kvázi inkognitóban, eltitkolt rejtekhelyen megtartott tisztújítás után Jakab Péter kihívója, Stummer János is távozott a pártból. „Ami Jakab Péter kommunikációján keresztül sugárzik, az a baloldali populizmus útja” – indokolta döntését a Békés megyéből származó korábbi elnökjelölt, aki egyértelművé tette, hogy aki ismeri a párt belső viszonyait és folyamatait, az nagyon jól tudja, kik irányítják azt. Vagyis arra utalt, Jakab megválasztásával a Jobbik végérvényesen letette voksát a gyurcsányi út mellett.

A sors fintora, hogy a pártot felemelő egykori jobbikosok a Mi Hazánk Mozgalomban már nagyobb létszámban ülnek az ellenzéki padsorokban, mint a mostani Jobbik-frakció, s a legfrissebb közvélemény-kutatás szerint kétszer akkora támogatottsággal.

 

A kreatív pártszervezéssel, kilencvenegy frissen alapított alapszervezet létrehozásával a tisztújításon kétharmados többséget kovácsoló régi-új pártelnök, Jakab Péter a Telexnek adott interjúban azt mondta, érti, hogy szeretnék őt politikai hullának látni, de nem sikerült „megölni”. „Jakab Péter él, és élni is fog, a pártjával együtt” – jelentette ki az egykori nemzeti párt lenullázója. Közben az is kiderült, hogy a Stummer által agresszív kismalacnak nevezett Jakab öt héttel a Jobbik számára hatalmas kudarcot hozó országgyűlési választás után saját szerepét illetően először még önkritikát is megengedett magának, úgy fogalmazott: talán többet kellett volna foglalkoznia a Jobbik építésével, hogy meg tudják szólítani a vidéki szavazókat.

Az önkritika láthatóan megkésett, ám az új pártelnökség kedd este munkához látott, amelyről fotót is posztolt Jakab Péter. Nem biztos, hogy szerencsés lépés volt ez az újrakezdéshez. Az alábbiakban csokorba gyűjtöttük a „népítéletet” a munkakezdésről. A jobbikos disznótoron történtekre utalva kommentlavina indult, ebből szemezgettünk. „Remélem a lányoknak van testőre! Jó sokan vagytok! A piával óvatosan!” Egy másik: „Nahát! Nahát! Van min vigyorogni ennek a díszes társaságnak. Potocskáné, nehogy te legyél a következő!” A posztolt fotón nem látható kabinetfőnököt, Molnár Enikőt hiányolva azt kérdezték: „A mamuszos királylányt a Földi Pityunál hagytad?” Egy gyengéd figyelmeztetés a munkaértekezlet kapcsán: „Aztán nem megerőszakolni senkit!”

Érdekes véleményeket olvashatunk arról is, mit gondolnak a kommentelők az elnökség munkájáról. Ime a bölcselkedő: „Elmehetnétek kapálni! Már a naplopás is munkának számít?” Egy a közpénzekért aggódó: „Nekünk havi kétmillióba kerül egy ország-gyűlési képviselő, szóval ez egy húszmillió forintos fotó, amit minden hónapban az adófizetők bedobnak erre a cuki kis bulira”. Az elégedetlenkedő, Jakab posztjának címére utalva: „Munkában? Egy disznóvágást kinézek ebből a csapatból, de munkát nem!” A kritikus: „Sikerült! Újra kétharmad! Még négy év zsíros fizetéssel. Mindenki boldog.” Aztán az elnökségi munkamegosztásról: „Kettő a zsömlét felezi, három a parizert szeleteli, a többi négy nézi, Peti pedig eszi – vagy posztolja. Jó meló!”

A Jobbik jövőjével kapcsolatosan sem bántak a kommentelők szűkmarkúan a dicséretekkel. „Sokat is kell még dolgozni ahhoz, hogy a Jobbiknak 2026-ban három képviselője legyen az Országgyűlésben.” Egy autodidakta politikai elemző: „Büszkék lehettek magatokra! Van min vigyorogni. Jakab 14 százalékot ért el az előválasztáson, a 29 jobbikos képviselőjelöltből egy sem tudott mandátumot szerezni, a 19 fős frakció tíz fősre apadt, a párt támogatói átmentek a Mi Hazánkhoz és a Fideszhez.

 

 

Rig Lajos és Stummer János kilépett a Jobbikból. Azért a szép pénzért, amit képviselőként és egyéb címeken kaptok az állami támogatásból, még sok évig elbohóckodhattok, csak éppen a választóknak nincs belőletek semmi haszna.” Egy pragmatista: „Milyen szerencse, hogy négy kempingszéken is elfértek lassan.” A kegyetlen: „Szépek vagytok ficsúrok! Jakab, oszlasd fel ezt a Mókus őrsöt, az lesz nekünk, ellenzékieknek a legjobb.”

(magyarhirlap.hu nyomán szerkesztett verzió)

 

Add tovább!

Van még Lejjebb

Úgy tűnik Európa vezetője mostantól Orbán Viktor