in ,

Ott hagyta Jakab Petit egy Jobbikos tanácsadó: „Ha így mennek a dolgok tovább, annak nem lesz jó vége”

Scheier Krisztián négy év után hagyja ott Jakab Péteréket

Scheier Krisztián négy év után hagyja ott Jakab Péteréket, kéretlen tanácsait azonban a jelek szerint még megfogadta a pártvezetés az elnök számára kudarcos előválasztás utókommunikációjában. Megszereztük a távozó kommunikációs munkatárs búcsúlevelét, melyben komoly kritikákat is megfogalmaz.

Négy év után távozik a Jobbiktól a párt közösségi média osztályának vezetője, ezt Scheier Krisztián egy lapunk birtokába került leveléből tudjuk. Mint írja, távozásának oka meglehetősen egyszerű: a most lezajlott előválasztási kampányban tapasztalható fejetlenséget látva egyfajta segélykiáltásként írt egy emailt a megfelelő személyeknek, amiben „felhívtam a figyelmet a kampánytervezés hiányosságaira, és megemlítettem, hogy ilyen körülmények között nem szeretnék szerződést hosszabbítani”.

Úgy volt vele ugyanis, hogy valakinek muszáj drasztikus lépést tennie, mert

ha így mennek a dolgok tovább, annak nem lesz jó vége.

A Jobbik-frakciónak tanácsadóként dolgozók listáján is szereplő Scheier ugyanakkor megjegyzi, Jakab Péter pártelnökön a kezdetektől fogva támogatja, ezért úgy döntött, ír egy utolsó javaslatcsomagot a „hatékonyabb működés érdekében”.

 

Megszereztük a visszadobott (?) javaslatcsomagot

„A válasz viszont csak annyi volt, hogy ez nem óvoda, én már felmondta, viszont látásra. A doki többi részéről egy percet nem beszéltünk” – jegyzi meg a levélíró. Megszereztük az említett javaslatcsomagot is. Ebben az immár exmunkatárs az előválasztási eredmény jobbikos kommunikációjának kapcsán felveti többek között a következő tételmondatokat:

„Bárki is fog győzni, teljes mellszélességgel fogjuk támogatni az Orbán Viktorral szembeni küzdelemben. Az előválasztás egy nagyvárosi műfaj és Jakab Péter, illetve a Jobbik hozta a legnagyobb áldozatot a kormányváltásért. (…)

Jakab Péterre és a Jobbikra maradt a feladat, hogy csatába hívja azokat a kistelepüléseket, falvakat, ahol még mindig a korrupt Fidesz az erős. (…)

Aki Jakab Pétert ismeri, tudja, hogy őt sosem a pozíció és a helyezés érdekli, hanem a tolvaj Orbán-rezsim leváltása és elszámoltatása. Ehhez pedig arra van szükség, hogy az ellenzéki összefogás egybe (sic!) maradjon és stabilan küzdjön a kormányváltásért és azért, hogy megadjuk Magyarországnak azt, amit 30 éve a magyar (…)”

 

Ezúttal kihagyta a napirend előtti felszólalásokat

Megírtuk: Jakab Péternek megint nem sikerült nyernie egy megmérettetésen, a múlt héten kiesett az ellenzéki előválasztás első fordulójából,

nem is sietett a be hétfőn a parlamenti ülés napirend előtti felszólalásaira.

Pedig ez az ő terepe: ilyenkor szokott krumplis zsákokat és tésztát osztogatni kormánytagoknak. Hiányát többen, köztük Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese is szóvá tette.

Jakab ehelyett a Facebookon kommentálta kudarcát, mondandójában pedig visszaköszönnek a távozó kommunikációs tanácsadó gondolatai. „Nekünk adtátok a legnehezebb feladatot: saját pályáján legyőzni a Fideszt. Jól döntöttetek. Le fogjuk őket győzni, mert mi vagyunk a vidék pártja” – üzente szavazóinak és szövetségeseinek a leszerepelt pártelnök.

Arról, hogy kinek a támogatására buzdít a Jobbik a miniszterelnök-jelölt-jelöltek előválasztásának második fordulójában, elvileg az elnökség döntött. Miután Jakab nemrég kiállt Dobrev Klára mellett, a DK-s Molnár Csabához hasonlóan kritizálva Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter együttműködését, illetve látva a DK-Jobbik paktumát, arra lehetett számítani, Dobrev támogatására szólítja fel híveit a párt. Ezt végül nem merték meglépni. Viszont Karácsonyék mellé sem állt a Jobbik, ellenben azt írták: akit a szavazók támogatnak, amögé állnak be „teljes mellszélességgel”. Ismét egy ismerős javaslat Scheier elvileg visszadobott „csomagjából”.

 

 

(Kacsoh Dániel, mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Alkotmányjogász: csak forradalom esetén lehet szembemenni a hatályos joggal

Kamu Geri: Márki-Zay lenne a jobbkezem, de lenne balkezem is, akár Dobrev Klára – Szerintünk meg legyen Gréczy Zsolt Kamu Geri jobbkeze!