in ,

Hatalmas az érdeklődés! Megmozdult az ország a Makovecz tervezte templom megépítéséért – Videó

Szinte megostromolták a napokban a tervezett Makovecz-templom megépítésének támogatói a néhai építész nevét viselő alapítványt.

Szinte megostromolták a napokban a tervezett Makovecz-templom megépítésének támogatói a néhai építész nevét viselő alapítványt. A határon innen és túl egyre többen állnak a kezdeményezés mögé, aminek köszönhetően a templomépítés egyre inkább össznemzeti üggyé válhat.

– Óriási az érdeklődés a fővárosba tervezett Makovecz-templom megépítése iránt, az alapítványunk valóságos ostromállapotot él át, a Hír TV-s szereplésünk óta óránként egy tucat elektronikus levél érkezik hozzánk itthonról és a határon túlról – erről beszélt a Magyar Nemzetnek Makovecz Pál, a Makovecz Imre Alapítvány elnöke.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a napokban a Hír TV Credo című műsorának stábja forgatott arról, hogy civilek felkarolták a Makovecz Imre által az eredetileg Felső-Krisztinavárosba álmodott templom tervét. Egy olyan különleges templom tervéről van szó, amely Makovecz Imre egyik utolsó alkotása. A Hírtv.hu-n kiemelték: „Makovecz Imre volt a XX. század egyik legmeghatározóbb magyar építésze. Neve elválaszthatatlan a hazai organikus építőművészettől, egyben ő is volt ennek a szemléletmódnak a legnagyobb hazai apostola és iskolateremtője.”

A portál azt is megemlíti: kevesen tudják Makovecz Imréről, hogy egészen mostanáig éppen szülővárosában, ott, ahol élt, alkotott és meghalt, Budapesten nem áll egyetlen általa megálmodott középület sem. Leszámítva a várhatóan őszre elkészülő rákoskerti templomot. Pedig – a Hírtv.hu szerint – a templom, amely a szem számára is megmutatja Isten nagyságát, sokak szerint égbetörőbb és kifejezőbb, mint Gaudí Sagrada Famíliája.

Íme a videó:

(Videó: Youtube)

 

 

(Borsodi Attila, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Ha ennyi mindent tudunk Berg Dániel ügynöki tevékenységéről, mit keres még Magyarországon ez az ember?

Bayer Zsolt rendkívüli írásban emlékezik meg a Capitoliumban agyonlőtt nőről