in ,

Olvasónk szétkapta a Hír Tv-n ámokfutó Pulai-Horn duót!

Horn és Pulai nyilvános ámokfutása a HÍR TV segédletével

Egy korábbi, botrányos adás kapcsán egyik olvasónk is kiakadt az alábbi módon.

„Szerdán este két bölcsész (G. Fodor Gábor és Gajdics Ottó) gyakorlatilag szó nélkül végighallgatta, Horn Gábor és Pulai András nyilvános ámokfutását a magyar gazdaságról. Elképzeltük, hogy mi lett volna, ha egy közepesen-jól képzett jobboldali közgazdász kommentálta volna Horn és Pulai, magyar gazdasággal kapcsolatos, hazug állításait a szerdai Csörtében:

Horn Gábor:

A magyar gazdasági növekedés nem az adócsökkentés miatt van” – de bizony Gabikám, amiatt IS van! Alacsonyabb adók -> több nyereség marad a vállalkozóknál és a munkavállalóknál -> magasabb fogyasztás

A magyar kormány a gazdasági válságot 2010-ig jól kezelte” – hát persze Gabikám! Ha neked a 7%-os GDP csökkenés és az óriási felvett és rosszul felhasznált IMF hitel jó kezelés, akkor mindenképp.

2013-ban majdnem összeomlott a magyar gazdaság!” – hazugság, 2013-ban 2,1 százalékos gazdasági növekedés volt Magyarországon. 2008-2009-ben omlott majdnem össze a magyar gazdaság!

Az EU-s támogatások 1,5-2,0 százalék pluszt jelentettek” – tetszettek volna önök is több hitelt lehívni! Ja hogy nem tudtak, mert inkompetensek voltak. Amúgy az EU így is sokkal több pénzt visz ki, mint amennyivel támogat, ezt Günther Oettinger az EU költségvetési biztosa is elismerte.

A reálnövekedésnek az az oka, hogy iszonyatosan el voltak maradva a jövedelmek” – igen, miattatok.

Nem szeretnék továbbra közgazdász tanári órát tartani.” – hát ne is, mert ennyi hülyeséget még Marika néni se hordott össze a folyosón, pedig ő takarítónő és csak négy általánosa van.

3,5 százalékos növekedést mond a kormány jövőre, az EU ennél is rosszabbat.” – ezzel szemben a valóság az, hogy 4,5 százalék a kormány kilátása az EU-é pedig 4 százalék.

Pulai András:

Az, hogy van valami gazdasági növekedés az egyetlen dolognak OKOZHATÓ (sic!), valamint, hogy rettentő szerencsés. Hogy van egy soha nem látott nagyságrendű és hosszú gazdasági növekedés
– nehéz kibogozni ezt a dadogós, hadarós hazudozást, mindenesetre olyan, hogy „okozható” ebben a kontextusban nincs!!! A többi pedig hazugság!!! Máskor is volt már ilyen hosszú konjunktúra, mert gondolom ezt a szót kerested, te szerencsétlen! Ahhoz képest, hogy szerinted olyan magától értetődő konjunktúrában a gazdasági növekedés, Ferikéd alatt is konjunktúra volt még bőven a válság előtt és semmilyen gazdasági növekedés sem volt nálunk (bezzeg a régióban a cseheknél, szlovákoknál, lengyeleknél 6-7 százalékos növekedés volt). Illetve most is csomó országban csak 1-2 százalék körüli növekedések vannak, az általad csodagazdaságnak hazudott cseheknél és szlovákoknál is csak két százalékos a növekedés.

V4-ek, Románia, Lengyelország sokkal jobban nőtt” – hazugság, az elmúlt kilenc évben mi nőttünk jobban, ráadásul a cseh növekedés sehol nem volt az elmúlt kilenc évben.

5 százalékos gazdasági növekedés nem trendszerű adat” – de az, mert 2017-ben 4,55% volt a gazdasági növekedés, 2018-ban 5,13%-os volt a növekedés, idén 4,77% körül lesz, jövőre pedig szintén 4 százalék körüli növekedést mondanak. Ez nem csak, hogy trendszerű adat Bandikám, hanem masszív trend, még pedig masszív 4-5 százalékos növekedési trend!!!

Összevetjük a gazdasági adatokat, utolsó helyen vagyunk” – hazugság, az elmúlt kilenc év alapján az első helyen vagyunk a V4-ek között és természetesen a románokat is megelőzzük. A lemaradás, pont a Gyurcsány érában 2006-2007-ben még a GAZDASÁGI VÁLSÁG előtt keletkezett, amikor például 2007-ben a szlovákoknál 11 százalékos (nem ez nem elírás) gazdasági növekedés volt, míg nálunk 0, azaz 0 százalékos!!! „Köszönjük” Feri, Veres, Draskovics és a többi kretén!!!

Lengyelországnak a relatív pozíciónövekedése Magyarországhoz képest 40 százalék volt, az az igaz gazdasági csoda!” – hazugság!!! Hazugság!!! Hazugság!!! 1. Olyan fogalom a közgazdaságtanban, mikro-, makroökonómiában, hogy relatív pozíciónövekedés nincsen! 2. A lengyel GDP/fő 2010-ben jóval a magyar előtt volt, köszönhetően Gyurcsánynak és Bajnainak, ezzel szemben 2019-re a magyar GDP/fő megelőzte a lengyelt. Ez csak úgy lehetséges, hogy a magyar gazdaság ez elmúlt kilenc évben jobban teljesített, mint a lengyel!!!

Ami Magyarországon történt lemaradás” – HAZUDSZ, HAZUDSZ ÉS HAZUDSZ!!! A gazdasági növekedés éllovasai vagyunk, nemcsak a régióban, de Európában is!!!

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20190515/felrobbant-a-magyar-gazdasag-mindenkit-megeloztunk-europaban-324269

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20190821/igy-voroslik-europa-novekedesi-hoterkepen-magyarorszag-334825

Egyharmadával leértékelték a forintot az euróval szemben. […] A magyar emberek és vásárlóerő pénze ennyivel kevesebbet ér!” – 1. Cica a többi régiós valuta is gyengült az euróhoz képest. 2. Az, hogy a forint gyengül nem egyenlő az inflációval te kretén!!! Ha az emberek forintban kapják a fizetésüket és forintért vásárolnak nem érinti őket a forint gyengülése te résszemű ökör!!! És az árak se emelkednek emiatt, mert a külföldi termékeket többségében a külföldi cégek hozzák be az anyaországukból, ergo nem érinti őket beszerzésnél, gyártásnál a forint-euró árfolyam ugyanis euróban szerzik be, „gyártják” a terméküket, de az euró övezeten vagy a saját országukon belül, majd csak utána hozzák ide importőrök és más közvetítők nélkül!

És a három hallgatag kuka (Gajdics, G. Fodor és Szarvas) hagyta, hogy ez az IQ nulla debilfejű, dadogós-hadarós kretén ezt a sok-sok hazugságot elmondja. A középkorban az ilyen rém- és álhírterjesztőknek „jobb” esetben kivágták a nyelvét, rosszabb esetben valamilyen kínhalállal sújtották. Most a modern korban viszont büntetlenül hazudozhatnak és a HÍR TV még nyilvánosságot is biztosít nekik főműsoridőben! Egyik végletből a másikba! Innen is „GRATULÁLUNK” a HÍR TV-nek és a műsor szerkesztőjének!!! Lehet, hogy legalább az egyik jobboldali vendégnek közgazdásznak kellet volna lennie, ha már a műsor törzsrészét gazdasági témák tették ki….”

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is!

Javaslatunk: fizessék csak a balliberális szavazók az adóemeléseket!

Ti, akik bedőltök Gyurcsány influenszerkedésének, legalább december 5.-én gondolkozzatok el!