in ,

Ez már egyre kínosabb – Saját kerületében tévedt el Karácsony Gergely

azai pályán, Zuglóban tévedt el ezúttal a kerület polgármestere, az ellenzéki pártok reménysége, Karácsony Gergely

Hazai pályán, Zuglóban tévedt el ezúttal a kerület polgármestere, az ellenzéki pártok reménysége, Karácsony Gergely. Ezúttal arról nem volt fogalma, hogy a kerület egyik főtere a zuglói polgármesteri hivatal tulajdona.

Karácsony Gergely kampánykörútjának egyik állomásán, az Örs vezér téren Zugló új ellenzéki polgármesterjelöltjével, az egykor ingyenes tömegközlekedést ígérő szocialista Horváth Csabával együtt jelentkezett be élő videóban, hogy Barabás Richárd párbeszédes riporter segédletével bemutassa a szörnyű állapotokat. Barabás úgy nyitott, itt állunk a Gomba előtt, a főváros területén.

Először Horváth Csaba kapott szót, aki azon háborgott, hogy a főváros nem gondoskodik az akadálymentesítésről, majd a jelenlegi, Zugló viszonylatában emigrációban élő polgármester, Karácsony replikázott emigyen:

Szerettük volna az aluljáróhoz vezető lépcsőt megcsinálni, méghozzá saját forrásból, csak nem kaptunk hozzá segítséget a fővárostól, és engedélyt sem.

Karácsony azzal folytatta, hogy egy publicisztikánkban hatalmas tudatlanságról szert téve az Örs vezér tér állapotáért őt tettük felelőssé, “miközben az a főváros tulajdonában van.” Nos, utánanéztünk, s kiderült: a hiteles tulajdoni lap szerint az Örs vezér tér a Zuglói Polgármesteri Hivatal kizárólagos tulajdonában áll.  A Sugár Üzletközpont és az Ikea bútoráruház kivételével a teljes terület kizárólagos tulajdonosa a zuglói önkormányzat.

Karácsony úgy vezette öt évig Budapest XIV. kerületét, hogy – mint a videóban közöltekből látszik – , fogalma sincs arról, hogy ki a tulajdonosa Zugló egyik főterének.

A BKV-nak pusztán kezelési joga van a területen, s a tulajdonos önkormányzat – Karácsony vezetésével – nem kérte számon a kezelőn, hogy változtasson. Karácsony elsőként akkor bukott meg, amikor Csepelt topográfilag Észak-Pestre helyezte. Ezt követően a Nemzeti Múzeumot „áttelepítette” Zuglóba a VIII. kerületből, azt összetévesztve a Néprajzi Múzeummal. Később Isztambult Törökország fővárosaként határozta meg. A legfrissebb jele totális alkalmatlanságának: fogalma sincs arról, hogy a kerület egyik főtere Zugló tulajdona.

Magyar Hírlap; Fotó: Horváth Péter Gyula

(pestisracok.hu)

Karácsony Gergely teljesen hülye: egy filmes díszletet nézett telekspekulációnak (VIDEÓ)

Pilhál: Ébresztő, emberek! Különben egy elfuserált pót-Demszkyt kapunk a nyakunkba!