in ,

Karácsony Gergely teljesen hülye: egy filmes díszletet nézett telekspekulációnak (VIDEÓ)

Új politikai műfaj született, méghozzá a Karácsony Gergely sületlen ötleteit, felkészületlenségéből eredő tévedéseit, bornírt marhaságait és hülye ígéreteit helyretevő és helyreigazító rögtönzött sajtótájékoztatók műfaja

Új politikai műfaj született, méghozzá a Karácsony Gergely sületlen ötleteit, felkészületlenségéből eredő tévedéseit, bornírt marhaságait és hülye ígéreteit helyretevő és helyreigazító rögtönzött sajtótájékoztatók műfaja. Ma Bús Balázs, Óbuda fideszes polgármestere fogta meg a Budapesten nehezen tájékozódó, jelen nem lévő főpolgármester-jelölt kezét, és megpróbálta atyai szeretettel eligazítani a kerület ügyeiben.

 

 

Karácsony múlt hét szombaton látogatott el Óbudára, hogy a Hajógyári-sziget bejáratánál megdöbbentő ökörségeket hordjon össze, majd ígéretet tegyen az általa és a kampánycsapata által fantáziaországból kicsempészett problémák azonnali megoldására, amint megválasztják Budapest első számú vezetőjének. Karácsony sajtótájékoztatója és gondolatai a Sziget Fesztivál miatt ismert K-híd bejáratánál lévő sorompó és őrbódé körül forgott, és e tárgyegyüttes kapcsán kijelentette: ő bizony azokat le fogja azokat bontani (ha már a határkerítést nem tudja), és vissza fogja adni a szigetet az óbudaiaknak és a budapestieknek. Ez lehetne a Nagy Októberi Óbudai Forradalmi Felszabadulás (NOÓFF) – ha nevet is adtak volna a programnak. Hatalmas és bátor vállalás, mintha csak újra 1919-et írnánk, és a kommün nyitná meg éppen a proletárgyerekek előtt a korábban az úri középosztálynak fenntartott Margitsziget kapuit. De Karácsony Gergely – őszinte sajnálatunkra – mégsem fog odakerülni a vörös panteonba Szamuely Tibor és Kun Béla mellé, mivel a Hajógyári-sziget sosem volt elzárva senki elől, mindössze filmet forgattak, egyúttal az őrbódé híddal csendélet pusztán filmes díszletként volt jelen a két forgatási napon. Azóta már el is bontották. Persze épeszű ember már a sorompó cirill betűs feliratánál gyanút fogott volna, de ilyesmivel sem Karácsonyt, sem a stábját nem vádolja tisztességes ember.

 

Bús emlékeztetett arra is, hogy telekspekulációt az inkább ne gyanítson, akinek az „elvtársai” 2006-ban eladták a Hajógyári-szigetet egy izraeli befektetőnek, hogy azok kaszinóvárost húzzanak fel rajta, azon a bizonyos, most a kampányban óvni kívánt budapesttüdőn, és ami csak azért nem valósult meg, mert az Orbán-kormány 2014-ben visszavásárolta a területet. Bús szerint ez csak egy példa arra, hogy mennyire hülyének nézik Karácsonyék a választókat és az újságíróikat.

Nézze meg a teljes, mindössze öt perces sajtótájékoztatót, amiben Bús Balázs Karácsony Gergely többi, Óbudát érintő esztelen ötletét és ígéretét is értékeli.

(Ambrózy Áron, pestisracok.hu)

Bréking! Konzervek közé bújva próbált Magyarországra jutni harmincnyolc buckalakó

Ez már egyre kínosabb – Saját kerületében tévedt el Karácsony Gergely