in , ,

Meg kéne lepődni? Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra

A héten beszámoltunk róla, hogy Svédországban a második nekifutásra sem sikerült kormányt alakítani, Ulf Kristersson nem kapott bizalmat. Az ok „természetesen” az volt, hogy Kristersson a Svéd Demokraták támogatására is számított volna, azonban a baloldaliak és a jobbközép szerint a Svéd Demokraták szélsőjobboldaliak és vállalhatatlanok, ezért úgy döntöttek, hogy nem támogatják Kristerssont.

A Svéd Demokraták bűne egyébként annyi, hogy erélyesen ellenzik az illegális bevándorlást.

Annie Lööf.

Fotó: AFP

A svéd szabályok értelmében a házelnök egy újabb személyt javasolhat a miniszterelnöki pozícióra. A legújabb jelölt: Annie Lööf. Ha őt sem választják meg, akkor még egy jelöltet dobhat be a parlament elnöke, utána pedig új választásokat kell kiírni. Ezt mindenki szeretné elkerülni, mert valószínűleg a Svéd Demokraták erősödését hozná.

Annie Lööf a Centrum Párt vezetője, amely egy jobbközép pártnak számít, azonban ők is a Svéd Demokratákkal való megegyezés miatt szavaztak Kristersson ellen a bizalmi szavazáson.

Lööf maga sem ellenzi a migrációt, ez azonban nem is meglepő. A svéd sajtóban többször is cikkeztek arról, hogy a Bilderberg-csoport ülésein is részt vett már, sőt, nemrégiben az is kiderült, hogy nagy csodálója Soros Györgynek.

Annie Lööftől az Instagramon kérdezte meg egy felhasználó, hogy milyen a kapcsolata Soros Györggyel. Erre így válaszolt a politikus:

nem ismerem személyesen, de nagyon örülnék neki, ha ismerhetném. Egy erős és bátor ember, aki nagyon jó dolgokat tesz.”

Annie Lööf egyébként a kormányalakításról azt nyilatkozta, hogy a Svéd Demokratákon kívül bárkivel szövetségre lépne, így elképzelhető az is, hogy kisebbségi kormány alakul majd a skandináv országban.

(Pörge Béla, 888.hu)

Hivatalos: A magyar kormány nem segített Nikola Gruevskinek kijutni Macedóniából

Hivatalos: a magyarok nagy többsége ellenzi az államilag finanszírozott genderképzést