in ,

Új műsor a Hír Tv-n, Apáti Bencével!

Új portréműsort indít a Hír TV, Főhős címmel

Apáti Bence: Nagy harcos, igazi fanatikus vagyok

Új portréműsort indít a Hír TV, Főhős címmel. A színvonalas összeállítást olyan ikonikus televíziós személyiségek garantálják, mint a Főhős szerkesztőjeként felbukkanó Losonczi Kata, valamint a műsorvezetőként debütáló Apáti Bence. Vele beszélgettünk.

– Portréműsort indít a Hír TV Főhős címmel. Kikről? Mi ebben a pláne?
– Rocksztárokról szoktak ilyen típusú műsorokat készíteni a dokucsatornákon, de politikusokról, közéleti szereplőkről legfeljebb csak akkor, ha már jó pár évtized eltelt a haláluk után, és épp egy róluk készült szobrot készülnek átadni. Mi a velünk élő közszereplőkkel foglalkozunk, de nem fogjuk bronzba önteni őket. Sőt, semmibe.

– Ön fogja üldözni a riportalanyokat a Parlamentben és az utcán?
– Nem, ahhoz én már öreg vagyok, és nem vagyok profi riporter sem. A filmjeink főként archív anyagokból állnak, egy életutat, egy pályaívet mutatunk be, és kiváló szakértőket kértünk meg, hogy jellemezzék főhőseinket. El sem lehet képzelni, mennyi érdekes megszólalást rejt a Hír TV archívuma, csak ámulunk, mennyit változtak az évek során a közéleti szereplők, hányszor mondanak ellent önmaguknak, fordították ki a köpönyeget, a bomberdzsekijüket vagy a gárdamellényüket. De azzal is roppant tanulságos volt szembesülni, hogy kik és hányszor mutattak be 180 fokos fordulatokat. Kész akrobaták. Egészen beleszédültünk, amíg egy-egy anyag végére értünk.

„Van egy kis elintéznivalónk az ellenzéki arcokkal” Fotó: Katona Vanda
Fotó: Katona Vanda

– Lesz a műsorban kormánypárti politikus is?
– Naná, hogy lesz, csak előbb van egy kis elintéznivalónk az ellenzéki arcokkal.

– Akkor karaktergyilkolásra készüljünk?
– Nem. A műsor címe is pozitívumot sugall. Hőseink már egyébként is rég „megkaraktergyilkolták” saját magukat. Nem kellünk mi ehhez. Mi csak bemutatjuk, hogyan csinálták. A műsor ránk jellemzően nyílt és őszinte lesz és legkevésbé sem „független­objektív”, ahogy a liberális médiában mondják. Viszont szórakoztató, mi az, hogy, nagyon is! Legalábbis mi kiválóan szórakoztunk a műsor készítésekor.

– Kik szerkesztik a műsort?
– Egyelőre nincs nagy stábunk. A szerkesztés és az archív felvételek összegyűjtése Losonczi Kata érdeme. Kiváló és tehetséges szakember, akinek a legelső Célpont óta nagy rajongója és tisztelője vagyok. Fantasztikus ember, hatalmas szakmai múlt áll mögötte, a Célpont után az Echo TV-n futó Informátort is vezette. Egy kincs. A műsort és engem M. Tóth Gábor rendez, aki Losonczi Katához hasonlóan kivételesen tehetséges tévés. Innen is üdvözlöm, és egyben köszönöm, hogy ilyen türelmes velem.

– Eddig megmondóemberként vett részt olyan produkciókban, mint a Keménymag az Echo TV-n vagy a Szabadfogás a Hír TV-n, közben a Magyar Idők főmunkatársaként is dolgozik, de eredetileg balettművész. Nem volt szokatlan az új szerep?
– Dehogynem, de nagy harcos vagyok. Mesterem, Keveházi Gábor mondta mindig, még a táncművészeti fősuliban, hogy borzalmasan ügyetlen vagyok, de kevés ilyen fanatikust látott életében. Mindig elsőként mentem be a terembe, majd utolsóként jöttem ki. Azt is mondta: biztosan jó táncos lesz belőlem, ha ennyire szorgalmas vagyok. Rengeteget készülök az adásokra, napi több órát foglalkozom a konfokkal, és magammal vagyok a legkritikusabb. Tudom, hogy miben kell még fejlődnöm – mindenben –, de hiszem, hogy sok munkával és gyakorlással el fogom érni, hogy vállalható produktumot tegyek le az asztalra.

– Mikor láthatják a nézők az első adást, és ki lesz az első főhős?
– Október 1-jén, hétfőn 21 órakor kerül adásba a Csintalan Sándorról szóló rész.

 

(Kárpáti András, magyaridok.hu)

Apáti Bence – Jürgen úr köhint, igazít, majd hamisít

Durva! – A Jobbik beismerte, hogy a zsurpubi.hu az ő propaganda médiájuk! – Annyira lebuktak!