in ,

Hazaárulást követtek el azok, akik megszavazták Sargentini jelentését

A NÉPPÁRTON BELÜLI EGYSÉG KIALAKÍTÁSA A FIDESZ CÉLJA, KILÉPNI ONNAN NEM KÍVÁN

A magyar jogállamiság helyzetét bíráló Sargentini-jelentés hazug, amelyet csalással fogadott el az Európai Parlament. Ezért a döntés érvénytelen, továbbá Magyarország nem engedi, hogy elvegyék tőle a határőrizet jogát – egyebek mellett ezt hangsúlyozza a hétfőn az Országgyűlés elé terjesztendő határozattervezet, amelyet a Fidesz–KDNP háromnapos kihelyezett frakcióülésén fogadtak el.

 

Soros György zsoldosai azért bélyegezték meg bosszúból Magyarországot, mert a magyarok világosan kinyilvánították, mit gondolnak az illegális bevándorlásról – nyilatkozta a kormánypártok velencei frakcióülését követő tegnapi sajtótájékoztatón Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a hazug Sargentini-jelentés elfogadásának módja, a tartózkodó szavazatok érvénytelenítése ellentétes a lisszaboni szerződéssel, ezért a frakció arra kéri a kormányt, tegye meg a szükséges jogi lépéseket Magyarország védelmében.

Kocsis Máté és Harrach Péter – jogi lépéseket sürgettek
Fotó: Teknős Miklós

A frakcióvezető azt is nyomatékosította: Magyarország nem fog asszisztálni ahhoz a tervhez, hogy elvegyék tőle a határőrizet jogát, csorbítsák szuverenitását. Megjegyezte: reméli, szégyellik magukat azok az ellenzéki képviselők, akik elárulták a hazájukat az EP-ben, a magyar Országgyűlésben ülő ellenzéki politikusok pedig rájönnek, hogy Magyarországgal szemben nem lehet politizálni.

Kocsis Máté közölte továbbá: a frakcióülésen a kormány összes tagja beszámolt munkájáról, a képviselők megismerték a miniszterek terveit.

A Magyar Idők megjegyzésére, hogy Manfred Weber néppárti frakcióvezető is megszavazta a Sargentini-jelentést, úgy reagált: az Európai Bizottság elnöki posztjára pályázó Weber volt az egyetlen bajor, aki a jelentés mellett voksolt.

– Ezért még a saját véleményével is hajlandó szembemenni, amit furcsának találunk, de messzemenő következtetéseket nem vonunk le belőle – jegyezte meg a frakcióvezető. Kocsis Máté szerint a néppárton belüli törésvonal a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes képviselők között van.

– A néppárton belüli egység kialakítása, megerősítése a Fidesz határozott célja – közölte, megismételve: a Fidesz tagja akar maradni a néppártnak, nem lép ki onnan.

A vasárnapra a baloldal által szervezett tüntetésről a frakcióvezető azt mondta: azok szervezik, akik azzal vádolják a kormányt, hogy sérül a gyülekezési jog. – Akkor sérült a gyülekezési jog az országban, amikor baloldali kormány volt – fűzte hozzá.

Idekívánkozik a hír, miszerint bejelentette a Facebookon az MSZP-ből történő kilépését Németh Árpád, a győri szocialisták korábbi alelnöke és frakcióvezetője.

Németh Árpád a Pesti­Srácok.hu kérdésére tegnap azt mondta: úgy véli, hogy ő mindig ugyanott maradt, ugyanazokat az elveket vallotta, azonban a pártja más irányba indult el.

A Sargentini-jelentés megszavazása miatt lett elege a szocialistákból, ez volt az utolsó csepp a pohárban. A Magyarországot elítélő jelentés szocialista megszavazóit, Ujhelyi Istvánt és Szanyi Tibort bábnak nevezte.

Visszatérve a sajtótájékoztatóra: Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy szerinte egy olyan dekadens ideológia képviselői gyakoroltak erős nyomást a jelentést megszavazókra, amely elítéli a normális világot megvalósító Magyarországot.

A kihelyezett frakcióülésen a kormánypártok döntése értelmében két új kabinetet hoznak létre: egy népesedéspolitikait, amelyet Novák Katalin vezet majd, valamint egy bevándorláspolitikai-migrációs kabinetet Németh Szilárd vezetésével.

A kabineteknek az lesz a feladatuk, hogy javaslatokat tegyenek, dolgozzanak ki, folytassanak le társadalmi vitát, kezdeményezzenek törvényalkotást.

(forrás: Baranyai Gábor, magyaridok.hu)

Szakértő: Új Római Birodalmat akarnak létrehozni, a migránsok Európáját

Bayer Zsolt: A két vízilabdázó ártatlan, mellettük vagyok!