in , ,

Az EP öngólja: történelmi beszédre adnak ismétlési lehetőséget Orbán Viktornak

Újabb trükkel próbálják a brüsszeli bevándorláspárti erők átvinni a magyar jogállamiság kapcsán összetákolt liberális vádiratot, a Sargentini-jelentést

Újabb trükkel próbálják a brüsszeli bevándorláspárti erők átvinni a magyar jogállamiság kapcsán összetákolt liberális vádiratot, a Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben. A magyar miniszterelnök jövő kedden mindössze egyszer, hét percben szólalhat fel, védheti meg kormányát és az országot az elnökök értekezlete csütörtöki döntése alapján. A korábbi esetekben erre húsz-húsz perce volt a vita előtt, illetve után.

 

Az EP frakcióvezetőit és a testület elnökét tömörítő elnökök értekezlete csütörtökön döntött a hétperces időkeretről. Az ülés előtt Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke arról beszélt, problémásnak tartja magára nézve, hogy a Fidesz ugyanúgy az Európai Néppárt tagja, mint az ő pártja. A hírek szerint Juncker önérzete attól is tart, hogy a média figyelme az ő szerdára tervezett beszéde helyett Orbán Viktor keddi fellépésére irányulna.

Az EP cenzúrája azt sem engedi, hogy a ferdítésektől hemzsegő jelentésről szóló vita után reagáljon a miniszterelnök. Az EP ugyanakkor könnyen lehet, hogy óriási öngólt rúg ezzel a korlátozással. Orbán Viktor mondott már egyszer egy óriási hatású hétperces beszédet: 1989. június 16-án, a Hősök terén, Nagy Imre újratemetésén. Akkor a rendszerváltás legradikálisabb, legbátrabb beszédének tartott felszólalásában szembesítette a diktatúra elitjét a bűneivel, követelve Magyarország szuverenitásának tiszteletben tartását. A nyugati liberális véleménydiktatúra elitje most ezüsttálcán kínálja fel neki ugyanezt a lehetőséget.

Még az sem tisztázódott, hogy az abszolút többséget igénylő szavazás során figyelembe veszik-e a tartózkodó szavazatokat, vagy azokat ignorálják, hogy így segítsék a jelentés elfogadását. A néppárti Antonio Tajani EP-elnök kezdeményezésére sürgős állásfoglalást kértek a kérdésről az EP jogi szolgálatától. Közben a német CDU/CSU frakciói úgy döntöttek, nem fogalmaznak meg ajánlást EP-képviselőiknek a jelentés szavazására vonatkozóan. Alexander Dobrindt, a frakciószövetség CSU-s tagjainak vezetője ugyanakkor emlékeztette kollégáit, hogy nem akármilyen országról, hanem egyik legszorosabb szövetségeséről szavaznak.

KÉNYSZERESEN ISMÉTELGETIK A FÁJDALMAIKAT

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy Judith Sargentini kizárólag Soros Györgyhöz köthető, illetve nyíltan bevándorláspárti szervezetekkel és médiafelületekkel egyeztetett a jelentés elkészítésekor. A Város Mindenkié csoport, a MigSzol, az RTL-csoport és a 444.hu nevét is említette Kocsis, aki külön kitért rá, hogy vajon miért volt nélkülözhetetlen a magyar jogállamiság helyzetének megállapításához a Transvanilla egyesület véleménye, amikor az egyesület olyan embereket képvisel, akik a saját nemi identitásukban is percről-percre bizonytalanok. Maga Sargentini is büszkén mesélte el egy korábbi Twitter-bejegyzésében, hogy már tíz éve eredményesen együttműködik Soros alapítványával.

A Sargentini-jelentés ugyanakkor érdemben nem képes különbözni az összes eddigi hasonló próbálkozástól, hiszen ez is kényszeresen sorolja a haladók összes, Magyarországgal kapcsolatos sérelmét: a kvótarendszer elutasítása, a szigorú bevándorlási szabályok, a Stop Soros törvénycsomag és Ahmed H. ügye. Kocsis Máté szerint a célja ennek is az, hogy a bevándorláspárti brüsszeli politikusok megbélyegezzék Magyarországot, amiért a magyarok többször is az illegális bevándorlás elutasítása és a határ megvédése mellett döntöttek. A politikus megerősítette, hogy a Fidesz-frakció országgyűlési határozatot fog benyújtani, amelyben visszautasítja a bevándorláspárti brüsszeli politikusok vádjait és a jelentésben foglaltakat.

A bevándorlás egyik legfőbb brüsszeli szószólójának számító Sargentini egyébként úgy aggódik a magyar jogállamiság helyzetéért, hogy még jogi végzettsége sincs, újkori történelemből diplomázott.

Forrás: Magyar Idők

(forrás:pestisracok.hu)

Brüsszel – A csettintős seggnyalók már készülnek hazájuk ellen

Agybaj – Salvini nem engedte be a migránsokat, ezért vizsgálatot indítottak ellene