in ,

Agyhalál – Egymást anyázza az ellenzék a becsődölt élőlánc és tüntetéskudarcok miatt

Mondhatni csúfos csődöt mondott az élőlánc létrehozása a Parlament köré

Mondhatni csúfos csődöt mondott az élőlánc létrehozása a Parlament köré, ami ha minden a tervek szerint alakult volna, reggel 6 órakor állt volna fel. Ehelyett alig száz ember volt hajlandó tegnap este 10-órára kimenni a Kossuth térre tüntetni, reggelre pedig csaknem a felére csökkent a létszámuk.

Ők páran voltak azok a kitartó forradalmárok, akik bár megpróbálkoztak valamiféle élőlánc kialakításával, az Országház főlépcsőjét sem sikerült végigérniük. Az interneten pedig, ahol mindenkinek nagyobb volt a szája, mint a tettvágya, azonnal érkeztek is az egymást becsmérlő, anyázó, másokra mutogató bejegyzések, valamint hozzászólások.

 

A “Jogállamot” nevű Facebook csoporttagok fejéből pattant ki az a nem hétköznapi ötlet, hogy az önjelölt forradalmárok reggel 6 órakor élőláncot hozzanak létre a Parlament köré. Terveik szerint egy-kétezer embert vártak ma kora reggel a Kossuth Lajos térre, ehelyett alig voltak jelen a kért időpontban több mint ötvenen. A Jogállamot csoport első jajveszékelése így nézett ki:

Köszönet a bátraknak, akik eljöttek, hogy vásárra vigyék a bőrüket mindazokért, akik bár nem akarták ezt a rendszert, otthon maradtak. És kérdésem költői csupán, egy pusztába kiáltó szó, egy gyásztól fájó jajveszékelés a nemzet halotti torán, melyet ma megülünk… mert, hogy a nemzet, az egykor oly büszke és erős magyar nemzet már halott, ehhez többé kétség nem férhet. Éppen ezért, utoljára, fájdalmamban még felordítok: HOL VOLTATOK???”

Többen is a szervezők hibájának tudták be a kudarcot, mások szerint zavaró volt, hogy egyszerre több helyen volt több esemény meghirdetve, amelyek nagyjából ugyanarról szóltak, de azért valahol mégsem. Voltak, akik vidékről nem utaztak volna fel Budapestre emiatt, akiket a korábbi tüntetéscunami punkrock/alter-bulihangulata tántorított el, s akik már az elején úgy indítottak, feleslegesnek érezték, hogy újra elmenjenek tüntetni, amikor a “Mi vagyunk a többség” demonstrációi alkalmával  semmit pluszt nem kaptak az ott felszólalóktól, legfeljebb a Wellhello együttes dalaira csöröghettek egyet.

A Jogállamot csoport tisztázta, semmi közük az egyébként általuk is teljesen feleslegesnek tartott Gulyás Balázsék-féle “Mi vagyunk a többség” megmozdulásokhoz, de egyébként is, ha nem lenne mindenki ekkora “fotelforradalmár” és szájhős, akkor különösebb szervezésre sem lett volna szükség.  Azt is említik, többször kérték Homonnayék és Gulyásék segítségét, azok azonban válaszra sem méltatták őket.

Fotó: Facebook

A hergelt, dühödt hozzászólókat feltehetően a Jogállamot csoport alábbi kiposztolt képe sem nyugtatta le, inkább olaj volt a tűzre:

“Jogállamot” csoport képe

Vezető kép: PS

 

(forrás:Ambrus Petra, pestisracok.hu)

Anya helyett Ildikó? – Bősz Anett abnormális ötletének margójára írt publicisztikát a PS-nek Tisóczki Flóra

Egyházi vezetőkre támadtak az ellenzéki tüntetők a Kossuth téren – Leköpték és lökdösték őket