in ,

Trump: a hadsereggel fogjuk védeni határainkat – Biztos Trump is Fideszes

Donald Trump amerikai elnök a segélyek megvonásával fenyegette meg kedden Hondurast az amerikai határ felé tartó migránsáradat miatt.

Trump: a hadsereggel fogjuk védeni határainkat

 

Donald Trump amerikai elnök a segélyek megvonásával fenyegette meg kedden Hondurast az amerikai határ felé tartó migránsáradat miatt.

Donald Trump

Fotó: AFP

Az elnök később már azt is kilátásba helyezte, hogy a hadsereget is beveti az Egyesült Államok Mexikóval közös déli határának védelmében, míg meg nem építik a választási kampányában ígért határfalat.

Amíg nincs fal és megfelelő biztonság, addig a hadsereggel fogjuk védeni határainkat. Ez egy nagy lépés”

– jelentette ki Trump, majd hozzátette: nem engedhetjük meg, hogy emberek illegálisan áramoljanak be országunkba, hogy azután eltűnhessenek.

Keddi Twitter-bejegyzésében az elnök nemcsak Honduras, hanem más, meg nem nevezett országok számára is beígérte az amerikai segélyek megvonását, amennyiben nem lépnek fel a bevándorlók áradatának visszafogásáért.

Jobb, ha megállítják a Hondurasból érkező karavánt, amely most Mexikón halad át és gyenge törvényekkel védett határaink felé halad, mert a NAFTA révén érkező pénz és a Hondurasnak, valamint a többi országnak nyújtott külföldi segély forog kockán”

– írta keddi Twitter-bejegyzésében Trump.

Ebal Díaz, a hondurasi elnöki szóvivő visszautasította Trump nyilatkozatát, mondván, fogalmunk sincs, miről beszél Trump, amikor azt mondja, Honduras nem tesz semmit az illegális migráció megfékezésére.

(forrás: Bertha László, 888.hu)

Óriási az érdeklődés Orbán Viktor székesfehérvári kampányzárója iránt

Ha Orbán megy, a bevándorlók jönnek