in ,

Varga Mihálynak kellett rendet tennie a főpolgármester ostoba fejében – Ezt mondta neki

Megint hazudott a főpolgármester…

A Fővárosi Önkormányzatnak 2020 második negyedévének végén 27,9 milliárd Ft állt rendelkezésre, állampapírban 135 milliárdja volt. 

„Kínos magyarázkodást lehet olvasni a főpolgármester közösségi oldalán. Lényege: A csúnya, gonosz kormány elveszi a főváros pénzét, tönkreteszi a Fővárosi Önkormányzatot. Akkor lássunk néhány tényt: 2010 óta a kormány 375 milliárd Ft adósságot vállalt át Budapesttől. Közben az iparűzési adó bevételei 85 Mrd-ról 164 Mrd-ra emelkedtek. A Fővárosi Önkormányzatnak 2020 második negyedévének végén 27,9 milliárd Ft állt rendelkezésre, állampapírban 135 milliárdja volt.

A szolidaritási elvet – ahol a gazdagabb önkormányzatok szolidaritási hozzájárulással támogatják a szegényebbeket – korábban csak egy önkormányzat törte meg, és fizetett kevesebbet: Budapest. Ezt a kivételezettséget szünteti meg fokozatosan a kormány: A főváros idén a normál képlet szerinti összeg 85 százalékát fizeti be, csak jövőre szűnik meg a kivételezett helyzet. Ez a folyamat egyébként már Tarlós István idejében elkezdődött. Karácsony Gergely magyarázkodik, félrevezet, közben a – kormánnyal szemben kritikus – Moody’s hitelminősítő stabilról pozitívra javította a főváros pénzügyi helyzetének megítélését. Döntsék el kinek higgyünk: Karácsonynak, vagy a Moody’s-nak?

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hollik is keményen nekiment a Müller Cecíliát támadó Szegőnek: vérlázító Szegő kijelentése!

Ilyen egy igazi magyar hős! Két hónapos veszprémi baba életéért száguldott egy motoros, videón az egész út