in ,

Tüzet nyitott egy migránsokkal teli csónakra a marokkói haditengerészet

Az incidens nem messze történt a marokkói Tanger kikötővárosától.

Az incidens még kedden történt.

Rabat állítása szerint a haditengerészet “kénytelen volt” tűz alá venni a migránsok járművét, hiszen többszöri felszólításra sem állt meg. A közlés szerint a motorcsónakot egy spanyol állampolgár vezette.

Az incidens nem messze történt a marokkói Tanger kikötővárosától. A csónakon utazók egyikét, egy marokkói nőt lőtt sebbel kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét. A csónak spanyol kapitányát őrizetbe vették.

Madrid azt követeli Rabattól, hogy tartóztassa fel a területéről útra kelő migránsokat. Rabat közlése szerint az év eleje óta 54 ezer olyan embert tartóztatott fel, aki illegálisan az Európai Unióba akart jutni. Spanyolország ugyanakkor a területére érkezett több mint 38 ezer illegális bevándorlót vett nyilvántartásba az idén.

Spanyolország lett a fő célállomása az Európába irányuló illegális bevándorlásnak mióta Olaszország lezárta kikötőit a hajókon érkező migránsok előtt. Marokkót mindössze néhány kilométer választja el Spanyolország déli részétől, ezen felül az észak-afrikai országban található két spanyol exklávé is, Ceuta és Melilla.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Most lengyel testvéreinket vegzálja az EU!

Ezt látni kell! A műsorvezető küzdelme az átlagos ATV-nézővel – videó