in ,

Sneider Tonyó szerint Jakab Péter Torgyán sorsára jut – Úgy legyen!

VOLT POLITIKUSTÁRSAI SZERINT A JOBBIK-ELNÖK JÓL TUD BESZÉLNI, DE EZ KEVÉS

A Jobbik elnöke a minap bejelentette, hogy indul a baloldal előválasztásán mint miniszterelnök-jelölt. A párt valaha meghatározó politikusai a Magyar Nemzetnek nyilatkozva nem adtak sok esélyt régi társuknak. Sneider Tamás szerint Jakab Péternek legfeljebb az előadásmódja jó, Volner János úgy véli, a pártelnök indulását nem is kell komolyan venni, Varga-Damm Andrea pedig a vezetői kvalitásokat hiányolja.

– Lehet, hogy Jakab Péter jól tud beszélni, de azért az még egy vezető politikusnak kevés – nyilatkozta a Magyar Nemzet megkeresésére Sneider Tamás, a Jobbik egykori elnöke azzal kapcsolatban, hogy Jakab Péter indul a baloldali szivárványkoalíció előválasztásán.

– A torgyáni lufi jut eszembe. Ugye Torgyán József is tudott gyönyörű, hangzatos szólamokat mondani, miközben verte az asztalt, de nem volt mögötte tartalom, és látjuk, hogy ez mire volt elég.

A vezetése alatt a független kisgazdapárt minimálisra zsugorodott, majd el is tűnt – tette hozzá.

 

 

 

– Jakab Péternek erőteljesen szelektív a memóriája. Az európai parlamenti választás kampányát Gyöngyösi Márton vezette, ő volt a listavezető, rá volt bízva az egész. A felelősséget is neki kellett volna vállalnia érte – reagált Sneider Tamás a Jobbik elnökének egy nemrég adott nyilatkozatára, amelyben Jakab az elődjére próbálta rákenni a párt rossz szereplését a 2019-ben megrendezett EP-választáson.

– Egyértelműen kijelenthetjük, hogy Jakab Péternek nincs esélye a baloldali előválasztáson – ezt már Volner János nyilatkozta lapunknak.

A Jobbik egykori alelnöke szerint a pártelnök csak azért indul, hogy elmondhassa, ő mindent megpróbált, mielőtt beállt egy másik jelölt mögé.

A Volner Párt elnöke úgy véli, hogy a Jobbik-tagokat már régóta nem az értékek, hanem a zsákmányszerzés tartja össze, ezért Jakab sorsa azon múlik, mennyire tudja elhitetni a tagsággal, hogy jut majd nekik pozíció.

A szintén exjobbikos Varga-Damm Andrea sincs meggyőződve arról, hogy Jakab Péter jó választás lenne a baloldalnak mint miniszterelnök-jelölt. – Két tisztségviselő-választásakor jelen voltam, az egyik alkalom, amikor frakcióvezetőnek akarták a tanácsadói, a másik pedig, amikor pártelnöknek.

Jakab Péter mindkétszer közölte, hogy nem szeretne vezető lenni, mert nincsenek vezetői kvalitásai, és szüksége van olyan partnerekre, akik gyakorlatilag helyette elvégzik a munkát

– mondta a független országgyűlési képviselő a Magyar Nemzetnek. Varga-Damm Andrea arra is felhívta a figyelmet, hogy a bejelentés (amelyben Jakab jelezte szándékát, hogy indulna az előválasztáson – a szerk.) tartalma, stílusa nem éppen a határozottságot mutatta.

Jakab Péter valóban nem fogalmazott túl egyértelműen, amikor bejelentette a baloldali előválasztáson való indulását. – Mindenkinek, aki elindul az előválasztáson, tiszta és nemes küzdelmet kívánok. Ha jómagam ezt a küzdelmet miniszterelnök-jelöltként segíthetem, úgy vállalom a megméretést. Ha a nap végén mást kell támogatnom, úgy a nemzetért azt is megteszem – mondta a Jobbik elnöke hétfő este a Facebookon elérhető, élőben közvetített évértékelőjében.

– Jakab Péter miniszterelnök-jelöltsége meglehetősen komolytalan, egyetlen olyan prognózis sincsen, amely szerint esélyesként indulhat a baloldali előválasztáson – nyilatkozta lapunknak korábban Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Horn Gábor ugyan nem látja esélytelennek Jakabot, de a politológustól megtudtuk, hogy a Jobbik elnöke erősen túloz, amikor 14 százalékos támogatottságot emleget. A Horn által vezetett liberális Republikon Intézet ugyanis stabilan hét százalékon méri a pártot a biztos szavazók körében.

 

Hiányzó választási eredmények

A Drót.info című internetes portálon jelent meg nemrég egy írás, amely összegezte Jakab Péter eddigi győztes és vesztes választásait. A Jobbik elnöke ez idáig jelöltként alulmaradt három önkormányzati és egy országgyűlési választáson. Jakab győztes választásaihoz (kivéve a párton belüli megméretéseket) a szerző csak annyit írt öles betűkkel: „NINCS”.

(Vizvári Soma, magyarnemzet.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hahó, baloldali szavazók! Kommunista leszámolásba kezdtek a baloldali polgármesterek

Szép, új jövő – Az alapjövedelem azért kell, hogy ne dolgozz, mert majd a robotok megteszik helyetted