in , ,

Semmi sem változott ’56 óta, csak most a Nyugat indít koncepciós eljárásokat hazánk ellen

Magyarország nem azért vetette le a láncait, hogy újakra cserélje; a jelek szerint a Nyugat nem értette meg, hogy a magyarok azért küzdöttek 1956-ban is

Magyarország nem azért vetette le a láncait, hogy újakra cserélje; a jelek szerint a Nyugat nem értette meg, hogy a magyarok azért küzdöttek 1956-ban is, mert a végsőkig ragaszkodnak saját kultúrájukhoz, életformájukhoz – jelentette ki Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából rendezett hétfői brüsszeli megemlékezésen.

 

Az államtitkár szerint “próbatétel idején mutatkozik meg, hogy milyen emberek vagyunk valójában. 1956 ilyen próbatétel volt a magyar nemzet számára, s a magyar nemzet kiállta a próbát. Egyedül. Hiszen a szabad világ magunkra hagyott minket. Végignézte, ahogyan a világ legnagyobb szárazföldi hadserege vérbe fojtja a demokráciáért és szabadságért küzdő magyarok ezreit.

Európa elfelejtette, hogy »két tüdővel lélegzik«, egy keleti és egy nyugati tüdővel. Ha nem így volna, a Nyugat nem indítana koncepciós eljárásokat Magyarország és Lengyelország ellen. Nem vádolnának minket olyan bűnökkel, melyek ellen a kommunizmus során küzdöttünk. Minket, akik életünket és vérünket adtuk a szabad Európáért, a szabad Magyarországért”

– mondta beszédében az államtitkár a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja és a Magyar Hullám Társaság által szervezett rendezvényen.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Varga Judit leszögezte, hogy nem mosható össze napjaink migrációs helyzete az 1956-os magyar menekülthullámmal. “Aki ismeri a magyar történelmet, az nem húz párhuzamot a kommunizmus ellen küzdő szabadságharcosok és a gazdasági megfontolásból hazájukat elhagyó emberek tömegei között” – vélekedett.

(888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Semmi sem drága – Először sajnáltatja magát Macron, hogy merénylet készült ellene, majd törvényt módosít a migráns szavazatokra hajtva

Wilders keményen fogalmaz: Az Európai Uniónak 5-10 év múlva vége lesz (VIDEÓ)