in ,

Ónodi Eszter is támogatja! Írdalá.hu: Mindent tegyünk meg a székely ügy sikeréért!

ÓNODI ESZTER SZÍNMŰVÉSZNŐ IS A TÁMOGATÓK KÖZÖTT

Újabb kezdeményezéssel próbálja elérni az Európai Unió őshonos kisebbségeit az Írdalá.hu kampánycsapata, amely arra kér mindenkit, osszák meg a kezdeményezésről szóló tartalmakat. Minél több aláírást szeretnének a petíció mellett látni.
Egyedülálló kezdeményezést indított a Signiteurope.com (Írdalá.hu) magyarországi kampánycsapata a Magyar Ifjúsági Konferenciával és a Budapest Show Choirral együttműködésben: az Európai Unió őshonos kisebbségei nyelvén adnak elő dalfeldolgozásokat. A szervezők további kórusok csatlakozását várják, hogy segítsék az ügyet, támogassák a kezdeményezést annak érdekében, hogy összegyűljön a megfelelő mennyiségű aláírás. Az Írdalá.hu kampánycsapata arra számít, hogy a kóruséneklésekről készült videóanyagok eljutnak az Európai Unió­ban élő őshonos kisebbséghez, akik a figyelemfelkeltő akció hatására nagy számban írják alá a székely petíciót a saját országukban. Erre pedig szükség is van, mert mint megírtuk, a gyűjtés május 7-ig tartó első szakaszában meglett ugyan az egymillió aláírás, de csak három országban – Magyarországon, Romániában és Szlovákiában – sikerült elérni a törvényben meghatározott limitet. Ahhoz, hogy a kezdeményezés érvényes és eredményes legyen, további négy országban kell összegyűjteni a kellő számú aláírást november 7-ig.
Fotó: MTI / Máthé Zoltán
Az Írdalá.hu kampánycsapata arra kér minden támogatót és az üggyel szimpatizáló magyart és nem magyart ­egyaránt, hogy a saját lehetőségeihez mérten tegyen meg mindent a székely ügy sikeréért. – Nagy segítség, ha a kezdeményezésről szóló tartalmakat megosztják, barátaik, hozzátartozóik figyelmébe ajánlják. Nagyon sokat lehet tenni az ügyért azzal is, ha a külföldön, az Európai Unióban élő ismerősöket, rokonokat mindenki megkéri, hogy helyben népszerűsítsék a petíciót azok körében, akik az adott ország állampolgárai. Minél többen írják alá, annál inkább sikerre vihető a székelyek ügye – tették hozzá.
Közben csatlakozott a székely petíció támogatóihoz Ónodi Eszter színművésznő is, aki az Írdalá.hu csapatának úgy fogalmazott: egyre személyesebbé vált számára ez a történet, ezért is tartja jó kezdeményezésnek az aláírásgyűjtést. – Nekünk csak egy aláírás, az érintetteknek pedig a sikeres petíció nagyon megkönnyíthetné az életét – fogalmazott Ónodi Eszter, aki szerint mindenkinek állampolgári kötelessége támogatni a kezdeményezést. A színművésznő arra buzdít, hogy mindenki írja alá a petíciót, mert ha sokan megtesszük, akkor óriási erőt tudunk adni, és hihetetlen mértékben segíteni tudunk egy közösségnek. Ónodi Eszter ennek kapcsán az autonómia fontosságát is hangsúlyozta.
(Borsodi Attila, magyarnemzet.hu)

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Agyhalál – Kovács Patrícia szerint Eszenyit addig kéne tiltólistán tartani, míg bűnbánatot nem vall

Budapesten (!) fogták el egy embercsempész banda fejét! Videó