in

Nem stadion – Gyógyszálló és termálfürdő épül Nagykőrösön

A komplex fejlesztés egyrészt pótolja a város hiányzó szálláshelykapacitását, másrészt lehetőséget teremt a fogyatékkal élő emberek átképzésére

Nagyszabású turisztikai és gyógyászati célú beruházást tervez Nagykőrös – írta Czira Szabolcs polgármesterre hivatkozva a turizmus.com. Az 1000 négyzetméteres alapterületen megvalósuló projektben a tervek szerint egy 100 férőhelyes gyógyszálló, valamint egy kemping-termálfürdő-rehabilitációs rendelőintézet komplexum is létrejön.

 

Az új létesítmény ergoterápiás (mozgásszervi rehabilitációra alkalmas – a szerk.) és balneoterápiás (gyógyvízzel történő kezelést biztosító – a szerk.) egységekkel jön létre, és lehetőséget teremt a fogyatékkal élő emberek átképzésére is, javítva a munkaerő piacra történő visszakerülésük esélyét.

A fejlesztést az indokolja, hogy

miközben a 25 ezres lélekszámú Pest megyei városba számos látogató érkezik különböző fesztiválokra, vásárokra és egyéb endezvényekre, a település nem dúskál a szálláshelyekben.

Jelenleg csak néhány panzió, vendégház, kollégium található a városban, de igényesebb hotel nincs – derül ki az aktivpihenes.hu korábbi cikkéből.

A turizmus.com cikke a 650 éves város közelmúltban befejezett fejlesztéseit is megemlíti, eszerint

  • a Hősök tere tekjesen megújult, többek közt új járdával, szökőkutakkal és játszószigettel, térburkolattal, a képzőművészeti alkotásokkal;
  • idén márciusban pedig adták át a közel ezer négyzetméteres fedett piacot (emellett a korábbi szabadtéri piacon is lehet árulni).

(Hegedűs Gergely, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! – Migránsokat kaptak el Hercegszántón

Nem stadion – Május elején kezdődik a Debrecen és Hajdúsámson közötti út négysávosítása