in ,

Nem stadion – Május elején kezdődik a Debrecen és Hajdúsámson közötti út négysávosítása

A Ke-Víz és a Zemplénkő kivitelezésében bővülő 471-est később Debrecen belterületén is négysávosítják

A cserjeirtások és a fakivágások zajlanak a 471-es főút Debrecen és Hajdúsámson között négysávosodó szakaszán. A Ke-Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. által kivitelezett beruházásról a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója, Hideg András adott helyzetjelentést a haon.hu-nak.

 

A Mátészalkáig nyúló főút kapacitását mintegy 4,6 kilométer hosszan növelik, az út nyomvonala jellemzően a jelenlegi nyomvonallal megegyező marad. A kétszer kétsávosra bővítés mellett a meglévő, 340 méter hosszú kerékpárutat is felújítják, illetve 830 méter hosszban új kerékpárút épül. Ezen felül az újonnan épülő, 5,9 kilométeres szervizúton 3300 méter hosszon kerékpárosnyomot alakít ki a kivitelező,

így továbbra is biztosítva lesz a kerékpáros közlekedés a Debrecen és Hajdúsámson közötti szakaszon.

Jövő őszre zárulhat le a beruházás

A fakivágásokat, bozót- és cserjeirtásokat követően kezdődhet el az érintett közművek kiváltása. Az útépítési munkák május elején indulhatnak meg. A mintegy 7,5 milliárd forintból megvalósuló beruházást várhatóan 2020 őszén fejezik be.

A most zajló projekthez kapcsolódva

  • tavaly decemberben adták át a 471-es Hajdúsámsont elkerülő, 8,6 kilométer hosszú szakaszát, amit szintén a Ke-Víz és a Zemplénkő épített;
  • ugyanakkor az átfogó fejlesztés Debrecenben is folytatódik: a 471-est egészen a Mátyás király utcáig bővítik, ami közel 3 kilométernyi négysávosítást jelent. Ehhez kapcsolódva a nagy torlódásokat okozó Sámsoni úti vasúti átjárónál aluljáró kialakítását tervezik.

(Hegedűs Gergely, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Gyógyszálló és termálfürdő épül Nagykőrösön

Húsvét a Notre Dame árnyékában