in ,

Nem stadion – A nyári szezon kezdetére befejeződött a Paskál és a Palatinus korszerűsítése

A fejlesztés keretében a két fürdőnél összesen több mint 1140 darab napelemet helyeztek el

Befejeződött a Palatinus és a Paskál fürdő energetikai korszerűsítése, a két beruházás teljes költsége közel 162 millió forint volt. A projekteket európai uniós és állami támogatással a Széchenyi 2020 környezeti és energiahatékonysági operatív program (Kehop) forrásaiból finanszírozták.

A beruházásnak köszönhetően a Palatinus strandfürdőben az áramigény egy részét összesen 419 darab, egyenként 300 wattos napelemmel biztosítják. A napelemes rendszer az éves felhasználás 10 %-át fogja előállítani. A teljes beruházás költsége 63,1 millió forint volt, ebből 50,5 millió forint a vissza nem térítendő támogatás.

A Paskál Gyógyfürdő energetikai korszerűsítése 98,5 millió forint volt, ebből 78,8 millió forint a vissza nem térítendő támogatás. A beruházás során összesen 727 darab, egyenként 275 wattos napelemet telepítettek, a napelemes rendszer ennél a fürdőnél is az éves felhasználás több mint 10 %-át állítja elő helyben.

(magyarepitok.hu, Almási Krisztina)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Huszonkét katona, köztük a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár tette le esküjét pénteken

Ajajj! És akkor Cseh Katalin előrukkolt a vasút privatizációjával, ami a lehető legrosszabb ötlet – még a Mérce szerint is