in

Nem stadion – 200 modern kórházi ágy került a pécsi klinikákra

Több mint kétszáz korszerű, hidraulikus kórházi ágy került a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának (PTE KK) betegellátó egységeibe

Több mint kétszáz korszerű, hidraulikus kórházi ágy került a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának (PTE KK) betegellátó egységeibe egy 460 millió forintos fejlesztési program részeként – közölte a felsőoktatási intézmény pénteken az MTI-vel.

 

Mint írták, az elmúlt hetekben mintegy

150 millió forint értékben összesen 227 modern, hidraulikus kórházi betegágy érkezett a PTE KK tizenhat betegellátó egységéhez.

Felidézték: az Emberi erőforrás fejlesztési operatív program (Efop) keretében megvalósuló, és a mostani eszközfejlesztéssel befejeződő, csaknem 460 millió forintos, három éve zajló beszerzés részeként korábban számos fejlesztés történt az intézménynél.

Az elmúlt években így több mint száz elektronikusan mozgatható, multifunkcionális ápolási ágyat, tíz elektronikus kórtermi ágyat, több mint negyven intenzív betegellátásra felkészített multifunkcionális betegágyat, négy traumatológiai ágyat, harmincnégy újszülött betegágyat, harminc speciális, elektromosan állítható, felfekvést megelőző matracot, több mint száz, felfekvést megelőző szivacsmatracot, négyszáz hagyományos szivacsmatracot, huszonegy fekvő tolókocsit, közel száz gurulós infúziós állványt és ötven tolókocsit szerzett be a PTE Klinikai Központja.

A közleményben Sebestyén Andort, a PTE KK elnökét idézve azt írták, hogy

a modern eszközök beszerzésével jelentősen javult a betegellátás minősége, azok növelik a betegek komfortérzetét, és várhatóan kevesebb lesz az ápolási szövődmény is.

Az elnök szerint a fejlesztéssel hatékonyabbá vált a betegek mobilizációja, ezáltal gyorsabb a gyógyulás, emellett az új eszközök jelentősen könnyítik az ápolást végző szakdolgozók munkáját.

 

(888.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ifj. Lomnici Zoltán értékelte Gyurcsány politikai tevékenységét az őszödi évfordulón

Na ezért nem kell kitömni a libernyák rendező zsebét! Enyedi Ildikó és a brutális pofátlanság!