in ,

Ifj. Lomnici Zoltán értékelte Gyurcsány politikai tevékenységét az őszödi évfordulón

Ifj. Lomnici: Az őszödi beszéd politikai stigma Gyurcsányon és szövetségesein

Az őszödi beszéd politikai stigma Gyurcsány Ferencen, az MSZP-n, a Demokratikus Koalíción és a szövetségeseiken – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője csütörtök este, az M1 aktuális csatornán.

Az alkotmányjogász az őszödi beszéd 14. évfordulóján elmondta: 2006-ban a gazdasági válságot kiegészítette egy súlyos morális válság is, amit az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc okozott.

Mostanra – az őszödi beszéd hatására is – az MSZP a megszűnés szélére sodródott, ami azt jelzi, hogy a baloldal morális állapota még mindig alacsony. A volt miniszterelnök társadalmi elutasítottsága pedig – annak ellenére, hogy az általa vezetett Demokratikus Koalíció a legnépszerűbb ellenzéki párt – nagyon magas

– fogalmazott. Ifj. Lomnici Zoltán hangsúlyozta: negatív hősnek tűnik ma már az MSZP–SZDSZ-koalíció, és az akkori köztársasági elnök, Sólyom László is, akiben “elhallgatott a demokrata”, amikor szigorúbb lépéseket kellett volna tenni a kiszivárgott beszéd kapcsán.

Az is rendkívül lényeges, hogy 2010-ben jött meg a (…) közjogi válaszreakció arra, ami történt 2006-ban. Ugye nemcsak az őszödi beszédre gondolok, hanem a szemkilövetésre, illetve mindarra, ami a mai napig skarlátbetűként a magyar baloldalon – mint bélyeg – ott van

– fogalmazott az alkotmányjogász.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hollik István kiakadt: a baloldal ismét bebizonyította, hogy nem lehet rá számítani a vírus elleni küzdelemben

Nem stadion – 200 modern kórházi ágy került a pécsi klinikákra